Política 09/03/2014

Ximo Puig guanya per una àmplia majoria les primàries dels socialistes valencians

El PSPV aconsegueix mobilitzar 55.000 persones en les primeres primàries obertes celebrades per una federació socialista. Amb el 85% dels vots escrutats, Puig aconsegueix el 69% dels vots

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl secretari general del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Ximo Puig, ha estat elegit aquest diumenge candidat del seu partit a la presidència de la Generalitat Valenciana en unes eleccions primàries que han aconseguit mobilitzar més de 55.000 electors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb el 85% del vot escrutat, Ximo Puig ha rebut el suport del 69% dels participants en les primàries; un percentatge que dobla àmpliament els vots rebuts per l'altre candidat. L'alcalde de Faura, Toni Gaspar, va obtenir el 31% dels vots.

Les eleccions primàries del PSPV han estat les primeres que ha celebrat una federació del PSOE. La direcció federal va permetre avançar el procés -davant la insistència de Puig-, que ha estat tot un èxit per als socialistes valencians. El PSPV ha aconseguit mobilitzar més de 55.000 persones, que aquest diumenge han participat arreu del país en les primeres eleccions primàries per triar un candidat a la Generalitat Valenciana.

stats