Política 11/02/2013

Cospedal, partidària que es sancionin "d'alguna manera” les xiulades al rei

La secretària general del PP qualifica de "reprovable" i "rebutjable" la xiulada al rei i a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei de bàsquet

Agències
2 min
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, durant la roda de premsa d'aquest dilluns / EFE / CHEMA MOYA

BarcelonaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, considera "reprovable" i "rebutjable" la xiulada que els aficionats van dedicar al cap de l'Estat i a l'himne espanyol en la final de la Copa del Rei de bàsquet. Cospedal ha apostat per sancionar "d'alguna manera" aquest tipus de conductes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El rei Joan Carles va assistir aquest diumenge a Vitòria a la final de la Copa del Rei de bàsquet entre el València Basket i el Barça Regal, i va tornat a ser rebut amb una forta xiulada. Els aficionats reunits al Fernando Buesa Arena de Vitòria van dedicar càntics irònics al monarca, que l'any passat es va absentar del campionat jugat al Palau Sant Jordi de Barcelona. "On és Iñaki? On és Iñaki?", va cantar una part de la graderia, que també va entonar lletres relacionades amb elefants. Bildu va advertir aquest dissabte: "El rei no serà benvingut a Vitòria". L'himne d'Espanya només va sonar durant uns segons però va resultar gairebé inaudible.

Davant d'aquest fet, convertit ja en tradició, el PP ha demanat una resposta. "Haurien d'existir sancions per aquest tipus d'actes, que el que fan és ofendre símbols que són de tots els espanyols", ha manifestat Cospedal aquest dilluns. La dirigent del PP ha considerat que aquests comportaments "s'haurien de sancionar d'alguna manera" i ha deixat clar que des del PP rebutgen i condemnen "absolutament" aquestes actituds.

La "número dos" del PP ha assenyalat que "sembla que hi ha una confusió sobre el moment precís" en què es va produir la xiulada, si quan el monarca es va situar a la llotja d'autoritats o quan es va sentir l'himne.

La trobada enfrontava el València Basket amb el Barcelona Regal, que va aconseguir la victòria per 85-69.

stats