Política 16/05/2011

Zapatero diu a Mas que "escolti" els manifestants contraris a les retallades i li ofereix diàleg

El president espanyol compromet els seus esforços per solucionar el problema del dèficit després del 22-M

Joan Rusiñol
1 min

SevillaEn una conversa informal a Sevilla abans de participar en un míting electoral, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha recomanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que "escolti" els manifestants que dissabte van protestar al centre de Barcelona en contra de les retallades socials. Tot i això, Zapatero ha mostrat un to molt concil·liador amb el govern de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha dit, el dèficit és un "objectiu irrenunciable" però després del 22-M cal trobar la "capacitat de comprensió" mútua i "l'escenari millor possible" per assegurar aquest compliment de l'objectiu de dèficit. A afirmat que "després del 22-M es podrà abordar amb més calma" el pagament dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. De fet, ha deixat la porta oberta a l'entesa i s'ha compromès a fer els "esforços perquè la Generalitat pugui complir els seus compromisos". No ha dit res sobre les relacions amb el PSC malgrat que els periodistes li ho han preguntat.

En un to distès, Zapatero ha dit que potser anirà a la final de Champions del dia 28 i espera que sigui amb victòria del Barça.

stats