Política 06/10/2017

Zoido envia una carta als policies espanyols on els diu que "no estan sols"

El ministre de l'Interior assegura que aquells que menyspreïn la seva feina "ho pagaran"

Albert Cadanet
2 min
Juan Ignacio Zoido és el ministre de l'Interior

BarcelonaLes mostres d'agraïment a la policia espanyola per part del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, se succeeixen un dia rere l'altre. Després que Zoido esmorzés aquest dimecres amb els policies i guàrdies civils als vaixells atracats al port de Barcelona, aquest divendres els ha enviat una carta per seguir mostrant-los tot el seu suport.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El titular de l'Interior signa un document en el qual recorda als agents de les forces de l'ordre espanyoles que "no estan sols", per molt que en alguns moments "s'hi hagin pogut sentir" o els hagin sorgit "dubtes". El text de Zoido, carregat d'emotivitat, subratlla "l'orgull" que desperta la feina de la policia "a tots els espanyols", que els donen suport en cada petita acció que realitzen.

"No estàs sol perquè t'acompanya aquest aplaudiment espontani que algú et fa quan passes, et representa cada bandera d'Espanya en un balcó, t'emociona aquesta nota d'agraïment que t'entreguen o aquesta abraçada sincera que et fa un desconegut", escriu Zoido.

A més, el ministre aprofita per carregar contra aquells que han condemnat l'actuació policial els dies posteriors al referèndum de l'1 d'octubre. "Tenim la ferma voluntat d'impedir que pateixis insults, amenaces, agressions o acusacions provocades per l'odi inoculat per aquells que han perdut la raó en una perillosa deriva", diu el titulat de l'Interior. Zoido també ha avisat que actuaran perquè tots aquells que ataquen l'honor de les forces policials "ho paguin".

La policia no vol paraules buides

Sindicats policials i associacions de guàrdies civils van reclamar aquest dimarts a l'executiu del PP que es posés fi a "la caça" que pateixen els agents al territori català. Les organitzacions van emetre un comunicat on van carregar durament contra Rajoy i el mateix Zoido, als quals van convidar a "presentar la dimissió" si no actuen per garantir la integritat física dels agents.

"Prou d'escaquejar-se, de festes del Dia de la Policia, de copets a l'esquena, de discursos i tuits per ensabonar-nos. Demostrin que aquesta és la policia que defensa Espanya", sentenciava el comunicat.

Carta del ministre Juan Ignacio Zoido donant suport als cossos policials d'Espanya
stats