UN CAFÈ AMB EL CANDIDAT
Efímers 18/05/2015

Carina Mejías: “Enderrocaria el Born, per partidista”

i
Carles Capdevila
3 min
La cap de llista de C’s, Carina Mejías, amb el director de l’ARA, Carles Capdevila, al bar del Parlament.

He fet tres campanyes electorals, aquesta és la primera com a cap de llista, agraeixo molt que hagin confiat en mi. Et votarà tota la família? Majoritàriament no, perquè no viuen a Barcelona. El meu marit, els meus fills, de 21 i 18 anys, i algun dels meus germans, que viuen aquí, sí que em votaran. ¿Si el teu marit sempre et vota, abans votava PP i ara Ciutadans? No, perquè el meu marit no és del PP. ¿No et votava quan eres al PP? Crec que una vegada, però altres cops no n’ha tingut ocasió, perquè té una professió especial, és militar i ha estat fora fent missions internacionals. ¿Algú a la família preferiria que no fossis política? El meu fill petit, sobretot. Li molesta que els independentistes m’insultin.

Quina és la proposta més concreta del programa? La reactivació econòmica, l’ajuda a petits i mitjans empresaris i la reforma del sistema d’assistència social. Què enderrocaries abans, l’Imax o el Zoo? El Born Centre Cultural [riu]. Jo crec que l’Imax es pot reutilitzar, i en canvi el Zoo necessita una reubicació. ¿I el Born el trauries, de veritat? Hi hauria d’haver una biblioteca provincial. Se n’ha fet un ús molt partidista que ens ha costat molts diners.

¿Ciutadans és de dretes o esquerres? Som constitucionalistes, liberals, demòcrates i progressistes. Treballem per superar la divisió clàssica. ¿Ets la més de dretes de Ciutadans? Suposo que ho diuen per la meva trajectòria personal. ¿Competiu amb el PP a veure qui és més espanyolista? No competeixo amb el PP en res. Qui és més bon cap, l’Alberto o l’Albert? L’Albert. De fet, jo vaig abandonar el meu escó de regidora abans d’hora, quan estava amb l’Alberto Fernández Díaz, però no entraré en aquesta dinàmica, el tractaré amb respecte. ¿Amb l’Alícia sou amigues? No [riu]. Gens? No, gens. Amb qui et portes pitjor és amb els del teu expartit, doncs? És una qüestió de persones. Hi ha gent del PP bona gent i som amics.

¿Ser la primera alcaldessa tindria un valor especial? Té una especial motivació i tindrà un especial efecte. Ho seràs? Surto a guanyar, i les enquestes diuen que anem molt bé. Res és descartable. ¿Em fas la porra? Hi entrarem amb entre 5 i 7 regidors.

Qui és el millor alcalde que ha tingut Barcelona? El que va aconseguir fer sentir els barcelonins protagonistes d’un projecte col·lectiu il·lusionant, del qual va participar tot Catalunya i Espanya: Pasqual Maragall. Voldria encapçalar un projecte com aquest.

¿D’aquí deu anys, Catalunya serà independent? Jo treballaré perquè no ho sigui. ¿A casa en què parleu? En castellà tots. Al meu fill de tant en tant se li escapen catalanades, perquè parla en català a l’escola i tots els seus amics són molt catalans. ¿És un èxit de la immersió, per tant? És un èxit del bilingüisme practicat a casa, perquè té molts amics que no saben parlar castellà. Jo et puc presentar nanos de 17 anys, i també alguns diputats, que tindrien dificultats per mantenir una conversa en castellà.

Qui mana a casa, tu o el teu home? Jo. Són tres homes i s’ha d’organitzar i posar normes. Els meus fills són les meves millors obres. Si volen ser polítics, què els diràs? Un començarà a estudiar fisioteràpia i l’altre vol ser enginyer, estan farts de la política.

Si vols prohibir manifestacions com la de l’11-S a la Meridiana, a casa deus prohibir moltes coses, no? M’agrada tenir normes. La gent em defineix amb tres adjectius: simpàtica, legalista (perquè sóc advocada) i contundent. M’agrada saber quines línies no s’han de traspassar, es viu més tranquil·la i amb més seguretat jurídica. No és per prohibir res, és per respecte a la bona convivència entre tots.

Si algú em té mania és que no em coneix

El primer que faig és prendre’m un cafè amb llet i després tres tallats més durant el dia. Alguna coca-cola, però està prescrita pel metge que sigui light (riu).

Dormo poc, menys de sis hores. Tinc posat el despertador per si de cas, però no em cal. És un despertador antic, de quan el meu marit era solter. El mòbil el tinc carregant-se en una altra habitació de casa.

M’agrada agafar l’autobús, però per anar a treballar és més còmode agafar el cotxe perquè visc a l’Eixample. Visc a l’Esquerra de l’Eixample, però sóc de Sant Andreu. He viscut a l’Eixample, i ja està. La roba me la compro jo, normalment a la botiga La Pera, de les Corts, on la Sandra López em fa d’assessora. Qui vigila com ho faig com a candidata és directament l’Albert Rivera. Controla molt els mitjans de comunicació.

La idea que algú et té mania t’incomoda? Suposo que és perquè no em coneixen [riu]. En la distància curta no crec que a la gent li caigui malament. Sóc oberta i puc entendre’m amb tothom.

stats