Els esports protagonitzaran la nova temporada de Catalunya Ràdio

Xavi Rosiñol, refermat com a conductor del magazín ‘La tribu’ de les tardes

La pròxima temporada de Catalunya Ràdio estarà marcada per la continuïtat de la graella, però hi haurà canvis dins d’alguns dels programes. Una de les constants més evidents serà la presència de l’esport, que guanya hores i presència, segons ha pogut saber l’ARA. Això es notarà, per exemple, en el canvi de format d’El club de la mitjanit, que es convertirà en un programa més coral, en incorporar a la veu de Pere Escobar les de Francesc Garriga, Jordi Borda, Ricard Torquemada i Xavi Campos. A més, l’emissora negocia amb Manel Fuentes perquè hi faci un espai d’humor diari. I el programa s’expandeix, ja que, a partir del setembre, s’emetrà també els dissabtes.

Un altre canvi en clau esportiva és l’allargament del programa Tot gira : començarà una hora abans els diumenges. La presència dels esports també guanyarà pes en la resta de franges horàries. Així, si aquesta temporada s’ha incorporat Jordi Borda a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, de cara al curs que ve es preveu que la seva secció es potenciï. I, en el cas de La tribu, a les tardes, s’hi afegirà una secció d’esports (el presentador de la qual encara no s’ha decidit) integrada amb la resta del programa.

Amb aquests moviments, la pública pren posicions de cara a reivindicar-se com a referent en el camp esportiu. Ho fa, a més, en uns temps en què la tendència a Espanya és retirar els esports de l’oferta televisiva en obert i traslladar-los al pagament. I és que a partir de la temporada que ve, tant les motos GP com la Fórmula 1 només es podran seguir íntegres si s’està abonat a una cadena de subscripció. Catalunya Ràdio vol, a més, explorar les possibilitats de complementar les retransmissions clàssiques -és a dir, per les ones- amb continguts extres i funcionalitats que arribin a l’oient via internet.

Rosiñol, nou cap de ‘La tribu’

La resta de la graella patirà pocs canvis. Es mantenen a la seva franja programes com L’oracle amb Xavier Grasset, El cafè de la república de Joan Barril i Les mil i una nits, amb Maria de la Pau Janer. I Neus Bonet i Kílian Sebrià seguiran presentant els informatius del migdia i del vespre, respectivament. El cap de setmana, Sílvia Cóppulo continuarà al capdavant d’ El suplement, tot i que el programa tindrà més presència al carrer, ja que guanyen importància les unitats mòbils. El Generació digital també segueix, tot i que s’escurça una hora en favor del Tot gira (i també perd una hora el Delicatessen dels dissabtes, que la cedeix a El club de la mitjanit ). Aquests moviments també implicaran que Els viatgers de la gran Anaconda deixi l’FM i passi a emetre’s exclusivament per internet.

En el cas de La tribu, l’opció escollida per substituir Tatiana Sisquella és Xavi Rosiñol, que ja va assumir el programa durant els últims mesos de la malaltia de la periodista i fins al final d’aquesta temporada. El magazín viurà les incorporacions del meteoròleg Francesc Mauri i del periodista Marc Garriga, actual presentador, durant l’estiu, del magazín matinal de la pública. La voluntat de l’emissora és incrementar la presència de l’humor en el programa, que actualment va a càrrec de l’equip de l’ Alguna pregunta més? Aquest augment de la part humorística es pretén que es noti també més en el tram final d’ El matí de Catalunya Ràdio.

I, tal com va avançar la setmana passada l’ARA, Sergi Vives serà qui presentarà Els optimistes, que variarà de format per articular-se a partir d’una competició d’escoles de Catalunya. El programa reforçarà la seva presència al territori i mantindrà la música com a fil conductor, de la mà de Manu Guix.

L’altra transformació de l’emissora a partir del setembre passarà per l’increment dels directes i les retransmissions d’esdeveniments. La ràdio pública vol concentrar-se especialment en una tardor que estarà marcada per la celebració de la Diada i la convocatòria de la consulta el 9-N.

Més continguts de