Publicitat
Publicitat

FUTBOL

La LFP també denuncia el Barça pels càntics contra l’Espanyol

La Lliga envia un informe a Antiviolència pels insults a cinc camps

Finalment es va confirmar el que temien al Camp Nou. Des del moment que al Barça van saber que la Lliga de Futbol Professional (LFP) tenia previst denunciar el Reial Madrid pels càntics de “Messi subnormal” i “Puta Barça, puta Catalunya” del dissabte, eren conscients que passaria el mateix amb el Barça si se sentia algun càntic durant el derbi contra l’Espanyol. I així va ser. Hi va haver insults, hi ha denúncia. El malestar als despatxos del Camp Nou ahir a la tarda era majúscul.

A través d’un breu comunicat, la LFP va explicar que traslladarà a la Comissió Antiviolència els càntics que es van poder sentir diumenge al gol sud de l’estadi, concretament, “Puta Espanyol” i “Odio l’Espanyol”. L’informe del delegat de la LFP va reflectir una conducta que atempta “contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport” i ara es remetrà un informe a Antiviolència, perquè, si ho considera oportú, ho remeti posteriorment al Comitè de Competició. L’àrbitre del derbi, Ignacio Iglesias Villanueva, no va reflectir aquest tipus de càntics, ja que, tal com va explicar l’ARA ahir, els àrbitres no han rebut cap notificació sobre com han d’actuar a partir d’ara amb els crits ofensius que se sentin als estadis.

En total, la Lliga denunciarà els insults que es van produir en cinc camps de Primera. A banda dels casos del Barça i el Madrid, també es notificaran els insults a Riazor, en què una part de l’afició del Deportivo va proferir crits d’“ Atleti mierda ” i contra el president del mateix club gallec. El Rayo-Sevilla també s’hi inclou, exactament, pels crits “ Mucho Betis, mucha mierda ” que van fer des del sector de l’afició visitant; i el Granada-València, pels insults a Negredo (“ Negredo maricón ”).

La culpa, dels clubs

Com que la nova normativa que regularà aquesta qüestió no entrarà en vigor fins al 15 de desembre, els insults al Camp Nou podrien comportar només una sanció econòmica. Posteriorment, amb les mesures que pretén aplicar el Consell Superior d’Esports (CSD), es podria arribar a tancar una zona d’un estadi per aquest tipus de càntics.

Precisament, unes hores abans del comunicat de la LFP, el president del CSD, Miguel Cardenal, i el secretari d’estat de Seguretat, Francisco Martínez, van explicar al Congrés, d’urgència, les conclusions de la investigació arran de l’assassinat del seguidor del Deportivo Francisco Javier Romero Taboada, Jimmy. Martínez va exculpar la policia, tant Nacional com Municipal, i va carregar contra el Deportivo per no haver informat de forma detallada del viatge del grup ultra, Riazor Blues, fins a Madrid. Una “imprecisió” a l’hora de facilitar informació que no va permetre prevenir els incidents i que ha comportat el cessament dels coordinadors de seguretat dels dos clubs implicats, el Deportivo i l’Atlètic de Madrid. Martínez, en tota la seva intervenció de 30 minuts, no va mencionar ni una sola vegada el Frente Atlético.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT