FOT-LI POU

Mirades que maten

Els companys de Romário al Dream Team explicaven que molts dies, per saber si el davanter brasiler jugaria un bon partit, només calia mirar-lo als ulls. Si la mirada li brillava d'una manera especial, els companys tenien garantida una exhibició del davanter centre més callat i estrany que ha tingut mai el Barça. El dia del 5 a 0 contra el Madrid al Camp Nou, Romário va fer un hat trick. Diu la llegenda que al túnel de vestidors ja es veia a venir que l'home tenia ganes de gresca. Amb la cara pagava.

Des d'ahir el barcelonisme torna a estar pendent d'una mirada: diu Gerardo Martino que Messi ha tornat pletòric i que li ha vist una mirada assassina. Imaginar-se Messi en els primers entrenaments de l'any amb ulls d'homicida fa trempar. Que un entrenador habitualment prudent a la sala de premsa com Martino deixi anar una de les frases de la temporada utilitzant una metàfora tan agressiva és significatiu. El deu haver vist especialment en forma i amb una motivació poc corrent per haver tirat pel dret i haver avisat el personal que Messi no té intenció de fer presoners. L'equip ha fet un paper més que notable mentre el millor futbolista del món ha estat lesionat, però ara que arriben els mesos decisius de la temporada tothom sabia que les opcions reals del Barça depenien en bona mesura de l'estat de forma de Messi. Dit d'una altra manera: si la percepció de Martino és encertada i Messi està al cent per cent físicament i amb ganes de menjar-se el món des dels terrenys de joc, el Barça torna a ser un candidat indiscutible a guanyar-ho tot. Així de clar. Un Messi amb mirada assassina és aquell jugador capaç de fer gols amb una facilitat insultant, és aquell futbolista disposat a destrossar defenses es diguin com es diguin els rivals, és aquell davanter amb una voracitat letal per als contraris, és aquell esportista incapaç de conformar-se amb el que ja ha aconseguit, és aquell que genera tanta por que fa més fàcil la vida dels companys, és, en definitiva, el millor futbolista de tots els temps.

Fa mesos que no veiem aquest Leo Messi, fins i tot n'hi ha que creuen que no tornarà. És molt d'hora per mullar-se però les paraules de Gerardo Martino a la roda de premsa d'ahir haurien de ser tingudes en compte. Esclar que poden ser fruit de les ganes de tornar-lo a veure com abans de la lesió de París però m'inclino més a pensar que l'entrenador ha detectat que Messi ha fet una recuperació ideal i que es torna a sentir capaç de tot. Aquestes sensacions no s'han de menystenir. Si Messi té fam de futbol, tot és possible. Tot. Absolutament tot.

El + vist

El + comentat