MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 24/06/2011

Amb el casc posat no hi ha diferències

Nuria García
2 min
Elena Rosell substituirà a Assen Julio Simón, que es va lesionar a Montmeló.

BarcelonaRere les passes de la finlandesa Taru Rinne, la japonesa Tomoko Igata i l'alemanya Katja Poensgen. Aquest és el camí que ha iniciat Elena Rosell (Masines, València, 1986). La pilot valenciana es convertirà demà en la quarta dona que competeix en el Mundial de Motociclisme i en la primera espanyola que se situarà en una graella de sortida d'una prova del Campionat de Món, un lloc poc habitual per a les dones -de fet, fa vuit anys que no se n'hi veu cap.

Però per a ella, un cop té el casc posat, les diferències desapareixen. "Jo deixo de diferenciar entre homes i dones quan arribo a la graella i ens posem el casc. Només veig pilots, companys, rivals", diu la pilot valenciana, que ahir per primer cop es va enfilar a una Moto2. No va tenir gaire sort, perquè va patir dues caigudes, però destil·la optimisme de cara a la qualificació d'avui. "La moto m'ha encantat, és molt àgil en comparació amb la que piloto normalment [una 1.000 cc al Campionat d'Espanya d'Stock Extreme]. Estic animada tot i les caigudes i valoro positivament el que he viscut".

Formada al planter de l'Aspar Team, Elena Rosell arriba a Assen després de ser la primera dona que va guanyar una prova del Campionat d'Espanya, l'any 2009, a la Kawasaki Ninja Cup, a Albacete. Fa deu anys que es passa els caps de setmana voltant pels circuits d'Espanya i ara li arriba la primera oportunitat. Competir amb homes, doncs, no serà una novetat per a ella. "Serà un pilot més. Al final, només hi ha una manera de pujar a la moto i, amb el casc i la granota, no es notarà la diferència", diu Marc Márquez, actual campió del món de 125 cc i ara pilot de Moto2.

El que sí que és nou per a Rosell, i del tot, és el circuit, la catedral d'Assen, un dels traçats que més agraden als pilots. Així doncs, l'oportunitat de la seva vida li arriba en un circuit que ja és una llegenda per als amants del motociclisme. I és que Assen és l'únic circuit on, des que va acabar la segona Guerra Mundial, l'any 1949, s'han disputat curses del Mundial de motociclisme de manera ininterrompuda. La gran oportunitat d'Elena Rosell, en el millor escenari.

stats