Efímers 05/08/2015

El govern espanyol incrementa en un 17% l’aportació a RTVE per al 2016

N.j. / A.c.r.
2 min
L’aportació pública a RTVE creix en 100 milions d’euros.

Després de tres anys amb la partida pressupostària de Radiotelevisió Espanyola congelada, el govern espanyol ha decidit augmentar-la. Segons va detallar ahir la corporació estatal després que l’executiu presentés els seus pressupostos per al 2016, RTVE rebrà l’any que ve 50,1 milions d’euros més d’aportació directa de l’Estat, fins als 342,9 milions, la qual cosa representa un increment del 17,1% respecte als tres últims anys. A més, l’Estat preveu incrementar també la quantitat que la corporació pública rep a través de la taxa per l’ús de l’espai radioelèctric que paguen els operadors privats de televisió i de telefonia. En concret, RTVE ingressarà per aquesta via 380 milions, 50 més que l’any passat.

En total, doncs, l’aportació pública s’incrementarà en uns 100 milions d’euros, la qual cosa hauria de permetre a RTVE fer front al dèficit estructural que arrossega des de l’adopció del model actual sense publicitat l’any 2010. Aquest dèficit se situa justament a l’entorn d’aquests 100 milions, segons va revelar l’any passat l’anterior president de la corporació, Leopoldo González-Echenique, abans de dimitir precisament per la falta de recursos crònica que pateix RTVE, que va tancar l’exercici del 2014 amb unes pèrdues de 134,8 milions d’euros.

Pel que fa a les despeses, RTVE destinarà 56 milions d’euros a cobrir els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, i 379,2 milions a la partida de personal, que creix un 2%. A més, l’ens públic preveu fer una despesa de prop de 57 milions d’euros en inversions. En aquest camp destaca la construcció de dos nous platós a la seu central de Prado del Rey i la unificació de les instal·lacions de la corporació a Catalunya: Ràdio 4 abandonarà els estudis del carrer Roc Boronat de Barcelona i es traslladarà a la seu de TVE a Sant Cugat.

stats