Publicitat
Publicitat

‘CSI: Cyber’, del carrer al ciberespai

Mediaset compra els drets d’emissió de la nova seqüela de la longeva sèrie

La sèrie CSI: Crime Scene Investigation està resultant molt productiva a l’hora d’inspirar seqüeles als seus creadors. Després de la inicial CSI: Las Vegas, estrenada l’any 2000, van aparèixer les derivades CSI: Miami (2002) i CSI: Nova York (2004). Ara la perícia de l’equip d’investigadors forenses es trasllada fins a l’univers de la criminalitat cibernètica amb CSI: Cyber, un nou spin-off que previsiblement s’estrenarà a mitjans de l’any vinent.

La saga televisiva d’investigació criminal, produïda per Jerry Bruckheimer i originària de la cadena americana CBS, arribarà a Espanya gràcies a Mediaset. El grup de comunicació ha anunciat que ha comprat els drets d’emissió d’aquesta nova sèrie, tot i que encara no ha confirmat si s’emetrà a través de Telecinco o de Cuatro, l’encarregada d’emetre últimament les últimes temporades de les altres sèries de la marca CSI. La nova seqüela donarà a conèixer la feina que du a terme una unitat especialitzada de l’FBI que es dedica a investigar “les activitats il·legals que neixen a la ment, creixen a internet i es porten a terme al món real”, com assegura Mediaset per anunciar la nova sèrie.

CSI: Cyber mostrarà, capítol rere capítol, que la sofisticada tecnologia d’avui en dia permet als delinqüents amagar-se a la xarxa i cometre crims a escala global. D’aquesta manera, mentre que a les altres ficcions de la mateixa saga televisiva els efectius policials busquen els criminals al carrer, aquí els agents federals els hauran de trobar en l’anomenada Deep Web.

Patricia Arquette, al capdavant

Guanyadora d’un premi Emmy com a millor actriu dramàtica pel personatge que interpreta a la sèrie Médium, Patricia Arquette serà la protagonista de CSI: Cyber. Arquette es posarà en el paper de l’agent Avery Ryan, líder de la Divisió de Delictes Cibernètics de l’FBI i experta en la Dark Web, el “submón” que s’amaga sota la capa superficial que es mostra d’internet. El personatge que interpreta Arquette i les situacions a les quals s’haurà d’enfrontar estan inspirats en la tasca tecnològica que du a terme Mary Aiken, psicològa i directora del Centre d’Investigació de Psicologia Cibernètica i productora de la nova sèrie, juntament amb el creador de la saga, Anthony E. Zuiker, Carol Mendelson i Ann Donahue.

L’elenc de la sèrie el completen un seguit de cares conegudes per a l’espectador: James Van Der Beek ( Dawson crece ), que interpretarà Elijah Mundo, l’experimentat forense de camp de la unitat; Peter MacNicol ( Ally McBeal ), que serà Stavros Sifter, supervisor de l’agent Ryan, i Charley Koontz ( Community ), que serà Daniel Krumitz, un introvertit forense expert en tecnologia digital. La sèrie també ha fitxat l’excantant de rap Shad Moss i l’actor Luke Perry (Sensación de vivir ), que també hi apareixerà sovint en el paper de l’exagent Nick Dalton, amb qui Arquette mantindrà una relació peculiar.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT