Videojocs
Mèdia 28/10/2011

Matar Gaddafi amb el teclat

La xarxa reacciona amb rapidesa a les notícies d'actualitat i publica videojocs sobre fets recents que van des de l'ultrarealisme fins a la broma rudimentària

àlex Gutiérrez M.
2 min

Kuma War: rigor i informació militar

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Dimarts es va pujar a internet el capítol 108 de Kuma War, una plataforma que reprodueix batalles amb molta precisió i fent servir informació militar. Aquesta vegada es tractava d'alliberar Sirte i coronar l'operació amb l'assassinat de Gaddafi. Kuma War és un first person shooter, on el jugador veu a través d'una càmera subjectiva, cosa que potencia el realisme del joc. Es pot jugar individualment o bé en xarxa, de manera col·laborativa amb internautes d'arreu. És un títol gratuït que es finança amb publicitat.

La gran castanya: els polítics, a cops

L'última campanya electoral al Parlament es va veure salpebrada per aquest joc de boxa en què els personatges tenien les cares dels caps de llista. "Amb molt d'humor i una mica de crítica, La Gran Castanya és la nostra aportació a la muntanya d'arguments ja coneguts per fomentar la participació en les pròximes eleccions", asseguraven els responsables de Quarantados.com, creadors del joc.

Bin Laden, la peça més cobejada

Un altre capítol famós de Kuma War és el que permet capturar i matar Bin Laden després de culminar l'assalt dels Navy Seal al seu amagatall. L'enemic número 1 dels Estats Units va protagonitzar molts jocs rudimentaris que, aprofitant una mecànica clàssica, es tunejaven amb la seva icònica cara. És el cas d'Osamagotchi (una versió dels Tamagotchi però amb Bin Laden: el podies alimentar, netejar, etcètera). I també Shoot Bin Laden, un senzill joc de punteria en què el terrorista més buscat va apareixent i amagant-se darrere el taulell d'una botiga.

Posar el dit a l'ull a Mourinho

La revenja se serveix calenta i a l'iPhone. Pocs dies després que Mourinho posés el dit a l'ull al segon entrenador del Barça, Tito Vilanova, un joc d'iPhone es basava justament en aprofitar la pantalla tàctil i posar el dit, literalment, a l'ull del tècnic del Reial Madrid. La mecànica és senzilla: el personatge de Mou es mou cada cop més de pressa entre el públic i el personatge de l'observador dificulta el joc. L'empresa Reus Avellana Digital és la creadora d'aquest joc que, en poques setmanes, ha estat descarregat 100.000 vegades.

Obama: saltirons a la presidència

Amb una estètica sospitosament similar a la de Super Mario Bros, aquest Super Obama World consisteix a controlar un petit i pixelat personatge d'Obama a través de diferents plataformes. L'objectiu: dur-lo a l'elecció presidencial. Més polèmic va ser el joc Black House, que va rebre acusacions de racisme. L'aparició de personatges del Ku Klux Klan i el mateix nom del joc van generar controvèrsia als Estats Units. El joc es basava a escollir un angle i una força amb la qual Obama clava una puntada de peu que envia el president Bush des de la Casa Blanca a Texas.

Els segrestats de les FARC

L'operació Jaque va ser una missió de rescat de segrestats per les FARC, feta el juliol del 2008. Poc temps després, apareixia Operación Rescate a Facebook. "Volem apropar-nos a la gent jove perquè pensin en els segrestats", explicava Jairo Carrillo, un dels creadors. El joc té diverses fases que s'emmirallen en clàssics dels jocs arcade. No es dispara ni un sol tret i està prohibit trencar cap norma del Dret Internacional Humanitari.

stats