Mediaset perd un 3,17% del valor després de la desfeta de ‘la roja’

Mediaset va patir una depreciació del 3,17% de les seves accions des que va començar el Mundial fins dijous, en un moviment que els analistes atribueixen a la desfeta de la selecció espanyola en la primera fase. L’històric de cotitzacions abona aquesta tesi: la companyia ja es va deixar un 2,27% del valor el dilluns després de la derrota de la roja contra Holanda (que va ser un divendres al vespre i, per tant, no va afectar la borsa fins a l’inici de la setmana següent). La resta de dies va recuperar-se, però dijous va tornar a patir una patacada, en aquest cas del 3,17% respecte al dia 12, justament l’endemà de la nova derrota, i eliminació, del combinat espanyol a mans de l’equip xilè.

Tot i que la publicitat del Mundial ja està venuda d’avançada, l’eliminació d’Espanya comportarà unes audiències més limitades de les esperades, de manera que la facturació patirà un impacte a la baixa.

Amb tot, Mediaset Espanya ha aconseguit entrar en una dinàmica positiva des que el 15 de maig va tocar el seu mínim en nou mesos. En concret, ha pujat un 14,59% tot i el revés del Mundial.

D’altra banda, la cotització de la companyia pot haver-se vist alterada per l’anunci de Telefónica segons el qual pretén comprar el 22% d’accions que Mediaset té a Canal+, per un import de 295 milions d’euros, ampliable depenent de diversos indicadors. Ahir les dues empreses van revelar que havien decidit ampliar fins al 4 de juliol el termini per decidir si tancaven l’operació. Si finalment es completa, Telefónica haurà aconseguit el 100% de Canal+, després de comprar també el 56% d’accions de Prisa, per 750 milions.

El + vist

El + comentat