'El foraster' farà les campanades de TV3

Quim Masferrer retransmetrà la festa de La Fura dels Baus, i Garcia Melero sona per al sorteig de la Grossa

Les campanades d'aquest any de TV3 tornen a Barcelona: la televisió pública retransmetrà l'acte que l'ajuntament de la capital catalana organitzarà aquest Cap d'Any a les fonts de Montjuïc. La intenció és convertir la data en estable i que sigui una de les imatges que volti arreu del món, de la mateixa manera que als informatius s'ensenya com reben el nou any ciutats com Londres, París i Nova York. L'esdeveniment el munta la Fura dels Baus, durarà tres quarts d'hora -entre les 23.30 i les 0.15- i estarà presentat per Quim Masferrer, protagonista d' El foraster , un dels programes estrella d'aquesta temporada de la cadena pública. Els pròxims dies es donarà a conèixer el nom de la presentadora que acompanyarà Masferrer en la tasca de donar la benvinguda al 2014.

Barcelona recull així el testimoni de Ripoll, que va acollir les campanades del 2013, coincidint amb el fet que la ciutat inaugurava la capitalitat de la cultura catalana. En aquella ocasió, Mercè Martínez -la Nora de La Riera - i Espartac Peran van oficiar els honors.

Un dels protagonistes de la festa d'aquest any serà l'Home del Mil·lenni, una construcció de quinze metres d'alçada que La Fura dels Baus ja va fer servir per rebre el 2000 i que ara recupera. Els Castellers de Sants també participaran en l'esdeveniment, que es tancarà amb una exhibició pirotècnica amb les fonts de Montjuïc de fons.

A l'avinguda Maria Cristina s'hi instal·larà un escenari i dues pantalles gegants laterals per seguir la festa, que segons va avançar l'alcalde Trias tindrà un marcat component "familiar" i no s'hi permetrà el consum d'alcohol. El pressupost de la celebració és de 400.000 euros, que aportaran els patrocinadors.

Trias va evitar fer una estimació del nombre de persones que es preveu que assisteixin a l'espectacle, però va voler rebaixar expectatives dient que no vol que sigui "massiu de bogeria".

La Grossa, a les onze del matí

D'altra banda, el 2014 s'estrena el sorteig de la Grossa, la loteria de Nadal pròpia de Catalunya. La Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acollirà el sorteig. En aquest cas, el nom d'Helena Garcia Melero és el que sona amb més força perquè s'encarregui de conduir la retransmissió. A hores d'ara, TV3 busca un presentador masculí que l'acompanyi en aquesta estrena del sorteig nadalenc. Avui podria transcendir el nom d'aquesta persona.

El sorteig de la Grossa se celebrarà a les onze del matí i tindrà una durada aproximada de mitja hora, molt més curt que el seu homòleg espanyol, que haurà ocupat tot el matí del dia 22 de desembre. A diferència del sorteig estatal, que té una iconografia molt marcada -els bombos, els nens de Sant Ildefons, els personatges estrambòtics que el segueixen en directe-, s'ha de veure quina estètica pròpia buscarà el sorteig de la Grossa. El procés donarà tres premis, que es coneixeran en ordre ascendent. La directora de Tributs i Joc, Elsa Artadi, va explicar que serà "un sorteig modest", tot i que preveu que es venguin més de 30 milions d'euros en bitllets, molt més del que s'havia previst inicialment.

L'ARA habilitarà un espai a la seva web des d'on es podrà consultar en el mateix moment del sorteig si el número dels lectors ha sortit premiat. I oferirà també un PDF amb la relació complerta dels números premiats.

Més continguts de