Els herois de Marvel per salvar el diumenge

Cuatro estrena la sèrie 'Agentes de S.H.I.E.L.D.', aclamada per la crítica i el públic dels EUA

Mediaset s'ha decidit a donar una empenta definitiva al prime time dels diumenges del seu grup de canals. Per això, Cuatro estrena aquest diumenge a les 21.30 h la ficció nord-americana Agents of S.H.I.E.L.D. , que haurà de millorar els resultats que li donaven les pel·lícules que emetia dins del calaix El blockbuster , que no li permetien destacar en un nit molt disputada en què només Telecinco treia el cap gràcies a la inèrcia de la sèrie Aída .

La sèrie té números de convertir-se en la ficció més vista del diumenge, però no ho tindrà tan fàcil per ser l'espai més vist del prime time. L'últim dia de la setmana compta amb programació estrella de diversos canals com, per exemple, TV3 i La Sexta. 30 minuts ha recollit des de sempre -i sense mostrar símptomes d'esgotament- grans xifres de share , que es veuen igualades o superades per Salvados . El programa de Jordi Évole -que ha rebut un Ondas aquesta setmana- ha aconseguit en algunes ocasions fins i tot superar el consolidat espai de reportatges de la pública catalana.

En aquest context, Cuatro aposta fort i tira d'una ficció estrenada aquest any als EUA i que ha aconseguit batre límits d'audiència al país nord-americà. Allà, el dimarts 24 de setembre va ser seguida per 11,9 milions de persones a través del senyal en obert de la cadena ABC. L'expectativa generada pels superpoders dels herois de la factoria Marvel que protagonitzen aquesta ficció va ser molt gran i sembla que no va decebre, ni el públic ni la crítica. El fet que la sèrie reprengués la història d'aquests agents amb superpoders allà on els va deixar la seva última pel·lícula va ser innegablement un bon reclam.

El film com a punt de partida

L'actor Clark Gregg -guardonat amb el Saturn Award al millor actor secundari per Marvel. Los vengadores el 2013- continua el paper de l'agent Phil Coulson que interpretava al llargmetratge que el va premiar. Així, comanda les missions secretes dels agents del S.H.I.E.L.D. (Sistema Homologat d'Intel·ligència, Espionatge, Logística i Defensa), que obra a escala mundial. La ficció va ser creada per Joss Whedon -conegut per Buffy, cazavampiros - amb el seu germà Jed -creador de Spartacus -, i compta en el repartiment amb Brett Dalton, Ming-Na Wen, Iain de Caestecker -de la britànica Coronation Street -, Elizabeth Henstridge i Chloe Bennet, coneguda per Nashville .

Coulson dirigeix un reduït equip operatiu integrat per cinc agents molt qualificats. Grant Ward és un expert en combat i espionatge, Melinda Mai una professional pilot i gran coneixedora de les arts marcials, Leo Fitz és enginyer armamentístic, Jemma Simmons és una brillant bioquímica i Skye és un hacker civil i geni de la informàtica. El principal enemic d'aquest equip superpoderós és Marea Creciente, una organització "que pretén executar foscos i letals plans". Junts hauran de salvar la Terra en cada capítol investigant estranys i desconeguts fenòmens per defensar la ciutadania de fets i criatures extraordinàries.

El favor de la crítica

A banda d'un gran seguiment per part dels espectadors, la sèrie també ha tingut bones crítiques. "Com va passar amb Los vengadores , la bona oïda i sensibilitat de Whedon encaixa a la perfecció amb el material que presenta", explica Verne Gay a Newsday . Robert Bianco de USA Today descriu aquest capítol inaugural com "un inici prometedor", i Mark A. Perigard -del Boston Herald - diu: "Sembla que és el més divertit que trobaràs a la franja del prime time aquesta tardor".

L'elecció d'aquesta ficció per part de Cuatro té molt a veure amb els signes identificatius del canal. Agents of S.H.IE.L.D. compartirà graella amb altres produccions nord-americanes com la tercera temporada de Homeland , una marató d' American horror story: Asylum , pròximes incorporacions com The Americans i noves temporades de sèries consolidades com Mentes criminales i Castle.

La gènesi del grup,  al primer capítol

Després de la batalla de Nova York que té lloc al film precedent de la sèrie, l'existència de superherois i alienígenes és de domini públic. Mentre els ciutadans s'adapten a aquesta realitat, el primer capítol de la ficció mostra com Phil Coulson torna a l'acció per combatre el grup criminal Marea Creciente. Per fer-ho, crea en la primera entrega la unitat especial d'agents altament qualificats S.H.I.E.L.D. Poc després, el grup ja afronta la seva primera missió. Hauran de capturar un home corrent que ha aconseguit uns poders que podrien ser devastadors a les seves mans.

El + vist

El + comentat