MITJANS PÚBLICS
Mèdia 23/05/2013

El personal de La Xarxa tem un ERO que afecti el 40% de la plantilla

àlex Gutiérrez M.
1 min

Barcelona.LaXarxa podria concretar avui els detalls d'un expedient de regulació d'ocupació que fa mesos que plana sobre aquest mitjà, sorgit de la fusió entre COMRàdio, La Malla i la Xarxa de Televisions Locals. Així ho temen els treballadors, que aquest matí estan convocats a concentrar-se davant la Diputació de Barcelona, l'accionista majoritària de l'ens. Segons els seus càlculs, l'ERO podria arribar a afectar fins a 77 treballadors, cosa que representaria un 40% de la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acte vol també evidenciar el malestar pel que els treballadors entenen que és "un bloqueig" per part de l'empresa a l'hora de negociar mesures que evitin haver d'acomiadar personal. Segons el comitè d'empresa, les retallades que es proposen afectarien el 75% de la plantilla, amb una escala variable que podria suposar, en els casos més extrems, una reducció de més del 50% del salari. A més, denuncien que la nova empresa ha internalitzat una vuitantena de treballadors que fins ara prestaven servei a través de productores externes, però que ho ha fet sense incrementar el pressupost destinat a personal.

La Xarxa té un pressupost per al 2013 de 15 milions d'euros, dos milions menys que l'any anterior (quan s'havia retallat ja un 10% respecte al 2011). La tisorada ha tingut una afectació també en la programació: al març es va rescindir el contracte amb el programa Pico.cat, d'Alfred Rodríguez Picó, i tres espais més, sense esperar a acabar la temporada, com acostuma a ser habitual en les emissores.

stats