MITJANS PÚBLICS
Mèdia 16/10/2012

La plantilla de TV3 acorda aturades parcials

El dimecres 24 d'octubre TV3 farà una aturada a quarts d'onze del matí i fins a la una del migdia. Serà la primera d'una cadena de vagues parcials que s'estendran fins al gener del 2013.

àlex Gutiérrez M.
2 min

Barcelona . Els treballadors de TV3 han decidit passar a l'acció i mobilitzar-se davant la previsible nova retallada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el probable expedient de regulació d'ocupació (ERO) que ja fa mesos que plana sobre la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Durant el dia d'ahir, i també durant diumenge, el personal va poder votar la pregunta que es va consensuar entre els diferents sindicats: "Aprova la proposta del comitè d'empresa d'un pla de mobilitzacions d'octubre a gener del 2013 que inclogui aturades parcials contra l'externalització i pel futur de TVC i el manteniment dels nostres llocs de treball?" La qüestió va rebre el 61,18% de vots favorables, un 23,76% de vots contraris, 4,55% vots en blanc i 0,24% de vots nuls per una participació del 61,18%.

En conseqüència, s'activa un pla que inclou anar fent parades cada pocs dies en diferents franges horàries perquè tots els treballadors puguin acollir-se a la vaga. La primera de les aturades està convocada per al dimecres 24 d'octubre, a dos quarts d'onze del matí i fins a la una del migdia.

Una trobada amb Artur Mas

Els treballadors van poder moure ahir, a més, una peça addicional en el complex tauler on es juga el futur dels mitjans públics catalans. El president de la Generalitat, Artur Mas, va visitar el programa d' Els matins per ser entrevistat i tres representants dels treballadors van poder improvisar una trobada d'un quart d'hora en què li van traslladar la seva preocupació. Un dels moments més tensos va ser quan van lamentar no tenir canal de comunicació obert amb la direcció de TV3. Brauli Duart, el president de la CCMA, estava present en la conversa.

Mas va reiterar el compromís de mantenir el servei públic sense privatitzar-lo però va afirmar que "difícilment" el pressupost de la Corporació per a l'any que ve serà més alt. També va demanar la col·laboració dels treballadors de TV3 en uns moments econòmicament delicats en els quals la Generalitat té més despeses que ingressos. "El president sap que nosaltres estem disposats a col·laborar -ha explicat Núria Amat, la presidenta del comitè d'empresa de TV3 a l'ARA-, però si aquesta col·laboració es fa en una sola direcció, aleshores és abús".

Diàleg trencat

"Constatem el distanciament de la direcció de l'empresa", apunta una altra font sindical. "Hem demanat les clàusules segons les quals s'ha encarregat el pla de viabilitat a Price Waterhouse Cooper i no se'ns donen ni ens permeten entrevistar-nos amb ells, tal com vam fer en processos similars anteriors". PWC són responsables del pla de viabilitat de Ràdio Televisió Valenciana, que incloïa retallar 1.198 llocs de treball dels 1.695 que tenia l'empresa. "Quan van comparèixer a les Corts Valencianes van reconèixer que havien implementat el que se'ls havia demanat de la direcció. Fan creure que són decisions objectives quan el cert és que treballen a la carta", apunten aquestes fonts, que també denuncien no haver rebut resposta de la proposta que van traslladar al juny sobre el nou contracte programa de la Corporació. Duart ha declinat comentar la decisió dels treballadors.

La plantilla de TV3 té garantida, en tot cas, la seva integritat fins al desembre d'enguany, en virtut d'un acord signat el 2011 segons el qual la direcció no prescindiria de cap lloc de treball durant el 2012 a canvi d'una retallada general de salaris del 5% per a tothom.

stats