Denúncia polèmica
Política 20/03/2014

Les primàries del PSC de Barcelona, en mans de la justícia

Sara González
2 min
Les primàries del PSC de Barcelona, en mans de la justícia

BarcelonaVista per al 25 de març

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les primàries del PSC de Barcelona per escollir l’alcaldable a les municipals del 2015 estan a hores d’ara en mans de la justícia. Manuel Fernández, l’aspirant que va ser desqualificat per l’autoritat electoral de la federació socialista barcelonina per no haver superat el procediment de validació d’avals, va presentar una denúncia en considerar que el procés de verificació de suports ha sigut “poc transparent”. La jutge del jutjat de primera instància número 33 de Barcelona ha convocat una vista per al dimarts de la setmana que ve per resoldre la petició de Fernández de suspendre cautelarment el procés de primàries, la primera volta de les quals està convocada per al dissabte 29 de març. Queda per veure si a la vista hi assistiran, a més del PSC com a demandat i de l’autoritat electoral com a testimoni, els cinc candidats a les primàries com a “interventors voluntaris”: Jordi Martí, Laia Bonet, Jaume Collboni, Carmen Andrés i Rocío Martínez-Sampere.

Les transcripcions de les trucades

En un escrit al qual va tenir accés Efe, la jutge entén que les mesures plantejades per Fernández han de tenir una “tramitació preferent” perquè afecten els drets fonamentals. L’autoritat electoral va invalidar 30 dels avals presentats per Fernández, cosa que el va deixar per sota dels 150 necessaris per poder concórrer a les primàries. La jutge demana al PSC que expliqui com va fer el procés de validació i li demana que aporti una relació dels avaladors consultats telefònicament per comprovar la veracitat del seu suport, les transcripcions de les trucades, la relació dels que van ser trucats però no van contestar i dels que no van poder ser localitzats.

Tranquil·litat a la federació

Fonts de la federació de Barcelona asseguren que estan “tranquils” perquè el procés de validació d’avals va ser “rigorós”. “No tenim les transcripcions de les converses perquè no es van enregistrar, però sabem qui ha parlat amb cada avalador i el resultat de les converses”, asseguren. Insisteixen, a més, que Fernández no arribava “ni de lluny” al llindar d’avals exigits i que els serveis jurídics, tot i no haver rebut la notificació judicial, estan preparant la documentació necessària per demostrar-ho.

stats