Publicitat
Publicitat

IMMIGRACIÓ

Quan dir que véns de la República de Guinea pot ser un avantatge

La ciutat autònoma de Ceuta ha viscut en els últims tres mesos una arribada inusual d’africans que diuen que vénen de Guinea. Un de cada dos subsaharians dels prop de 300 que han entrat a la ciutat il·legalment asseguren que han nascut en aquest país, un dels tres més afectats per l’Ebola.

La dificultat per determinar la veritable identitat dels immigrants subsaharians que entren a Ceuta, ja que no tenen papers, motiva que aquestes persones, quan són descobertes bé en una pastera o després d’entrar en un doble fons d’un vehicle, diguin que procedeixen de països amb els quals Espanya no té tractat de readmissió o de països als quals és més complicat repatriar-los.

Una allau ‘estranya’

Des que va acabar l’estiu, posar que es procedeix de la República de Guinea s’ha convertit en el més habitual per als 300 immigrants subsaharians que han aconseguit accedir clandestinament a Ceuta. Des del mes de setembre més de 200 han dit que són d’aquest país de l’Àfrica.

“No sabem si és veritat, perquè és complicat comprovar-ho, o bé ho fan com una argúcia per no ser repatriats a aquest país”, explica a l’agència Efe un portaveu policial, que assegura que la identificació només es podria fer amb un diplomàtic de Guinea que es desplacés a la ciutat.

Sigui quina sigui la seva veritable identitat, la realitat és que dels prop de 300 immigrants que han aconseguit accedir a Ceuta des del mes de setembre més del 70 per cent han dit que són de Guinea. Casualitat o astúcia? Aquest és el dilema.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT