previsions 22/09/2019

L'arribada d'un front portarà més núvols i algun ruixat

La temperatura tornarà a pujar a tot arreu i es fregaran els 30 ºC en alguns punts

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Tavertet (Osona)

BarcelonaLa matinada s'ha mantingut amb el cel poc ennuvolat a bona part del territori, i això ha fet que la temperatura mínima fos una mica més baixa a la majoria de comarques. Tanmateix, al terç oest els núvols han estat més compactes i fins i tot han arribat a descarregar alguns ruixats aïllats cap a l'Alt Pirineu i el massís del Port. En aquests sectors la temperatura ha quedat una mica més alta que ahir.

Al llarg de la jornada la nuvolositat anirà en augment per l'arribada d'un front que, en conjunt, serà poc actiu. Durant el matí es podria reproduir algun ruixat en punts del Pirineu i Prepirineu occidental, i a partir del migdia també n'arribaran d'aïllats per l'oest. A la tarda aquests ruixats podran afectar de manera aïllada a qualsevol punt, preferentment a les comarques interiors.

Durant les últimes hores el temporal de mar encara ha estat destacable a la Costa Brava, amb onades de més de 2 metres. Tot i això, amb el pas de les hores l'onatge anirà de baixa.

La temperatura màxima tendirà a pujar arreu, sobretot a les comarques de Girona, de la Catalunya Central i de Barcelona. El termòmetre s'enfilarà fins a valors de 20 a 25 ºC al Pirineu i a l'Altiplà Central i de 25 a 30 ºC a la resta.

Temperatura màxima prevista per avui

Demà serà una jornada força assolellada, tan sols amb restes de núvols de bon matí en punts de les comarques de Girona i amb algun núvol d'evolució en zones de muntanya. Ara bé, durant el matí davant la Costa Daurada hi haurà nuvolades que deixaran algun ruixat. En principi les precipitacions haurien de quedar sobre el mar.

Aquest temps tranquil també serà el protagonista de dimarts, però amb algun matís. A les últimes hores del dia s'acostarà un nou front que farà augmentar els núvols per l'oest i, a més, arribaran alguns ruixats al Pirineu occidental, sobretot al vessant nord.

stats