previsions 29/09/2019

L'estiuet de Sant Miquel portarà valors de més de 30 ºC en molts indrets de l'interior

Entre dimarts i dimecres el pas d'un front obrirà les portes a una normalització de les temperatures

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Platja d'Aro (el Baix Empordà)

BarcelonaDe matinada els núvols baixos han anat en augment en punts del Camp de Tarragona, de les Terres de l'Ebre, de la Catalunya Central i del Pla de Lleida. Al llarg del matí s'aniran trencant, i a partir del migdia s'imposarà l'ambient assolellat arreu. Durant la tarda tan sols hi haurà alguns núvols decoratius en zones de muntanya del prelitoral i de l'interior de les comarques de Girona.

La temperatura màxima pujarà entre 3 i 5 graus arreu; es notarà l'estiuet de Sant Miquel. La majoria de termòmetres registraran valors de 26 ºC a 31 ºC, tot i que els més alts fregaran els 33 ºC o 34 ºC a l'interior de la vall de l'Ebre, al Pla de Lleida i al Pla de Bages.

Temperatura màxima prevista per avui

També serà destacable el vent de llebeig, que es reforçarà al nord del litoral central i al sud de la Costa Brava. En aquests sectors, arran de platja hi podrà haver cops de més de 40 km/h durant la tarda. Això farà que la mar estigui una mica alterada, amb maror (onades de més de mig metre d'alçada).

Demà serà una jornada plàcida, dominada pel cel ras arreu. Només de bon matí, i sobretot a partir del vespre, hi haurà alguns intervals de núvols al Camp de Tarragona i al litoral i prelitoral central.

Es mantindrà l'ambient calorós durant les hores centrals del dia, tot i que no tant com avui. En conjunt la màxima es mourà entre 24 ºC i 29 ºC, si bé a les comarques de Ponent i de l'interior de la vall de l'Ebre podran ser una mica més altes.

Dimarts encetarem el mes d'octubre amb l'arribada d'un canvi de temps. Al llarg del dia aniran creuant bandes de núvols alts, i al llarg de la tarda els núvols es faran més espessos al vessant nord del Pirineu i a les comarques de Girona. En aquests dos sectors fins i tot podran caure alguns ruixats.

Probabilitat que dimarts s'acumulin més de 0,5 l/m2 de precipitació

Dimecres encara quedaran restes de núvols i la possibilitat d'algun ruixat aïllat en punts de les comarques de Barcelona, de Girona i al vessant nord pirinenc. Però el més destacable un cop hagi creuat el front serà l'arribada d'una massa d'aire més fresca que farà baixar les temperatures fins als valors normals per a l'època. El termòmetre tocarà fons dijous a la matinada.

A partir de llavors tornarà el temps tranquil i les temperatures tendiran a pujar altra vegada. Si els mapes l'encerten, podríem tenir una bona colla de dies d'estabilitat.

stats