previsions 16/12/2018

Matí i migdia ennuvolats i amb algunes pluges febles i disperses

El vent de ponent s'anirà reforçant amb el pas de les hores, sobretot a partir de la tarda

Oriol Rodríguez
2 min
Cel ennuvolat avui al matí a Calldetenes (Osona)

BarcelonaAl llarg de la jornada ens creuarà un front que en general es presenta poc actiu. Durant el matí la nuvolositat augmentarà ràpidament arreu i les pluges, febles i disperses, s'aniran escampant per gairebé qualsevol comarca. Ara bé, la probabilitat més alta d'haver de fer servir el paraigua serà a les comarques de Lleida, de la resta del Pirineu i de la Catalunya Central, mentre que al litoral amb prou feines cauran quatre gotes mal comptades. La cota de neu baixarà dels 2.200 fins als 1.900 metres.

Precipitació prevista per avui

A partir de l'hora de dinar les clarianes guanyaran terreny, però no serà fins avançat el vespre que el cel quedarà pràcticament serè. Tot i això, al vessant nord del Pirineu es mantindran els núvols i les precipitacions, amb una cota de neu que a l'acabar el dia se situarà entorn dels 1.200 metres.

A les Illes i al País Valencià el front arribarà en forma de franges de núvols alts que deixaran el cel enterbolit. Tot i això, a les comarques interiors de València la nuvolositat serà més abundant.

El vent de ponent serà destacable. Al llarg del dia s'anirà reforçant, i bufarà amb cops de més de 50 km/h en zones elevades de l'entorn del Montseny, la serralada Transversal i el Prepirineu. A partir de la tarda, la ventada afectarà més comarques, sobretot a l'Altiplà Central, i en bona part de la meitat sud del Principat.

Cop màxim de vent previst per avui a partir del migdia

Amb tot, la temperatura màxima serà semblant a la d'ahir o fins i tot una mica més baixa a l'àrea del Pirineu. La majoria de valors al terç nord del país se situaran entre els 7 i els 12 ºC, mentre que a la resta oscil·laran entre els 11 i els 16 ºC.

Demà encetarem la setmana amb un temps més tranquil. A les primeres hores del dia hi haurà alguna boirina o banc de boira local al nord de la Depressió Central que es dissiparà al llarg del matí. En conjunt el cel quedarà serè o poc ennuvolat, amb el pas de bandes de núvols alts. A la Vall d'Aran encara podrà nevar feblement per sobre dels 1.100 metres fins al migdia.

La temperatura baixarà, tant la mínima com la màxima. De dia costarà trobar valors per sobre dels 15 ºC. A més, el mestral i la tramuntana, que bufaran amb força al nord del Cap de Creus, al Camp de Tarragona i a la vall de l'Ebre, accentuaran la sensació de fred.

Dimarts serà un dia d'espera, amb alguns núvols, més importants a la tarda. Dimecres l'arribada d'un front portarà un matí ennuvolat i amb algunes precipitacions al Pirineu, amb neu per sobre dels 1.400 metres. Fora d'aquest sector no sembla que hagi de ploure gaire. Dijous el més destacable serà la davallada de la temperatura. Caldrà abrigar-se de valent a l'hora de sortir al carrer.

Diferència de la temperatura mínima entre avui i dijous
stats