previsions 22/04/2020

La méteo: clarianes, tempestes de tarda i esclat de primavera

El cap de setmana la temperatura s'enfilarà per sobre dels 20 graus en moltes comarques

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAvui, amb el pas de les hores, el temps anirà millorant. Durant el matí les pluges acabaran de desaparèixer i fins i tot s'obriran algunes clarianes. A la tarda no són descartables algunes tempestes al Pirineu i en comarques de l'oest, ruixats molt més puntuals. Avui la temperatura màxima serà més alta que ahir a Ponent, on les clarianes seran més protagonistes. A la costa l'ambient canviarà poc.

El vent continuarà bufant amb cops de 50 o 60 km/h en molts indrets, sobretot a la costa central i al sud de la Costa Brava. Ahir la boia de mesura situada unes quantes milles mar endins a l'altura del cap de Begur va registrar una altura de les onades superior als 4 metres, i onades puntuals de més de 7.

Acumulacions de precipitació previstes per demà

Demà encara serà un dia mig ennuvolat en moltes comarques, però a partir de divendres les clarianes seran cada cop més protagonistes. Els pròxims dies el temps serà molt primaveral: és a dir, matins amb sol i tempestes de tarda sobretot al Pirineu i Prepirineu. La temperatura farà una clara pujada a partir de divendres. Els últims dies de la setmana hi haurà un esclat de primavera: el termòmetre s'enfilarà fins als 20 graus en molts indrets i algunes màximes arribaran fins i tot als 25.

A llarg termini no s'entreveu cap nova situació de pluges extenses, però sí que és probable que a partir de dilluns els ruixats i les tempestes de tarda puguin afectar més comarques. El temps molt fresc, variable i amb ruixats dispersos podria marcar el canvi de mes.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres
stats