previsions 05/01/2019

Nit de Reis amb fred, però menys que els últims dies

El vent també serà el protagonista en algunes comarques del nord-est i del sud

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Deltebre

BarcelonaAvui s'espera una nova jornada d'anticicló. El sol serà el protagonista del dia en bona part del territori, amb el permís de la boira que, de nou, serà present en planes i fondalades interiors. Al llarg del matí la boira s'anirà dissipant, si bé al pla de Lleida li costarà. De fet, és probable que no acabi de desaparèixer en punts de la Noguera, l'Urgell i la Segarra.

Al migdia la temperatura serà més alta que ahir. Tot i això, a la depressió central es mantindrà l'ambient fred amb una màxima de 5 a 10 ºC, sobretot al nord de Ponent, on difícilment se superaran els 5 ºC. A la resta del país, l'ambient serà més agradable, amb valors de 10 a 15 ºC i fins i tot una mica més alts cap al nord-est.

Temperatura màxima prevista per avui

L'altre element destacable serà el vent. La tramuntana i el mestral aniran guanyant intensitat, i serà a partir del vespre i fins demà al migdia quan bufaran amb més força. A l'Alt Empordà, a la Catalunya del Nord, al sud del Camp de Tarragona i als cims del Pirineu i del massís del Port es podran superar amb facilitat els 80 o 90 km/h. A l'altiplà central, en zones elevades del prelitoral central i punts del litoral central hi pot haver cops de 40 a 60 km/h.

Demà continuarà el temps tranquil, amb un cel gairebé net de núvols a la majoria de comarques. De bon matí hi haurà alguns bancs de boira al nord del pla de Lleida, però a diferència de les últimes jornades acabaran marxant abans del migdia.

La temperatura tendirà a pujar, tant de dia com de nit. Les glaçades seran menys extenses i afectaran, sobretot, la depressió central. De dia el termòmetre s'enfilarà per sobre dels 15 ºC al litoral i prelitoral, i es fregaran els 20 ºC en punts de l'Alt Empordà. A la resta, la majoria de valors se situaran entre els 10 i els 15 ºC, tot i que a Ponent i a l'altiplà central hi haurà indrets on encara costarà de superar la barrera dels 10 ºC.

Diferència de la temperatura mínima prevista entre demà i avui

La setmana començarà amb alguns núvols poc importants, i amb una temperatura més baixa. Més endavant, encara hi ha diversitat d'opinions entre els diversos models meteorològics pel que fa a la intensitat de l'entrada d'aire fred prevista per a mitjans de la setmana vinent. El descens més marcat es començarà a notar dimecres al vespre i sobretot dijous. Ara per ara, tot sembla indicar que la precipitació quedaria concentrada a l'extrem nord del Pirineu.

stats