previsions 16/09/2019

La méteo en 1 minut: setmana amb dos canvis de temps

Fins dimecres l'ambient serà molt d'estiu amb temperatures de fins a 30 graus

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaComencem setmana amb temperatures no gaire baixes. De matinada força termòmetres no han baixat més avall dels 15 graus, i només a les cotes altes del Pirineu la mínima ha baixat per sota dels 10. Aquest migdia tornarà a haver-hi màximes de més de 30 en algunes comarques interiors i prelitorals i, per tant, continuarà l'ambient molt més d'estiu que no pas de tardor.

Entre demà i dimecres la temperatura encara pujarà una mica més, i els 30 graus fins i tot se superaran en més comarques. A partir de dijous una entrada d'aire més fresc i un canvi de temps faran baixar les temperatures entre 2 i 4 graus, un canvi que es notarà més clarament al Pirineu que no pas a la resta de comarques.

Temperatura màxima prevista per demà

Avui predominarà el sol en general, però aquest matí és possible que es formin nuvolades entre el Barcelonès i la Selva. Alguns models de previsió fins i tot fan pensar en la possibilitat de ruixats puntuals en aquests sectors costaners fins al migdia, però el més probable és que aquests xàfecs no arribin a aparèixer. Hi ha més possibilitats, en canvi, que a la tarda descarreguin xàfecs puntuals al Pirineu, sobretot al sector occidental.

Demà el temps serà força similar. A la tarda hi haurà alguns ruixats més que avui al Pirineu, però en general predominarà el sol. Dimecres els núvols augmentaran i els ruixats irregulars afectaran més comarques. Sobretot plourà al Pirineu i Prepirineu, però alguns ruixats descarregaran també a la Catalunya Central, i en menor mesura fins i tot i en indrets més pròxims a la costa.

Acumulacions de precipitació previstes per dimecres

Les pluges més abundants i més extenses d'aquesta setmana podrien arribar al voltant de dissabte. Diferents models de previsió fan pensar que el cap de setmana començarà amb una tongada extensa de precipitacions que podria deixar pluges abundants en algunes comarques. Encara és aviat per precisar sobre aquesta ploguda, però per ara els dos grans models de predicció dibuixen com a força probable aquesta tongada de precipitacions al voltant de dissabte. Caldrà seguir-ho.

Probabilitat en tant per cent que dissabte se superin els 5 l/m2
stats