previsions 06/06/2021

Dimecres hi haurà un pic de calor i se superaran els 30 ºC a l'interior

Els xàfecs que encara afecten el nord i el nord-est aniran a la baixa a mesura que avanci el vespre

2 min
El ruixat d'aquest matí del Vallès Occidental, vist des de Corbera de Llobregat
Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta matinada hi ha hagut una primera tongada de ruixats dispersos que han afectat força comarques. Ràpidament, al llarg del matí les clarianes han guanyat terreny i això ha afavorit que la temperatura s'hagi pogut enfilar fins a valors de 28 a 30 ºC a l'Alt Empordà, al prelitoral central, al Pla de Lleida i a l'interior de la vall de l'Ebre. Tot i això, les nuvolades han crescut amb força a zones de muntanya del nord del país que encara ara continuen descarregant xàfecs localment intensos i acompanyats de tempesta.

Des de mitjanit i fins a dos quarts de sis de la tarda s'han arribat a acumular:

  • 26 l/m² a Calldetenes
  • 15 l/m² al P. N. dels Ports
  • 15 l/m² al Santuari de Queralt
  • 13 l/m² a Vinebre
  • 11 l/m² a Tremp
  • 11 l/m² a Molló
  • 9 l/m² al Tagamanent
  • 7 l/m² a Cunit
  • 5 l/m² a Sant Cugat del Vallès
  • 2 l/m² a Batea

On també ha plogut durant fins a primera hora del matí ha sigut a les Balears. Hi ha hagut força registres d'1 a 10 l/m², en conjunt.

Els ruixats de les comarques de Barcelona, Girona i la Catalunya Central encara tenen corda per a unes hores més. A mesura que avanci el vespre aniran de baixa, i un cop es pongui el sol, desapareixeran.

Demà el dia començarà amb el cel serè a gairebé tot arreu. A partir del migdia tornaran a créixer nuvolades al Pirineu, al Prepirineu i a l'interior del País Valencià. Al llarg de la tarda hi haurà alguns ruixats preferentment entre el Ripollès, el Berguedà i Osona, així com a les muntanyes de l'interior de Castelló i València.

Probabilitat que demà s'acumulin més de 0,5 l/m² de precipitació

Malgrat que a primera hora el termòmetre marcarà valors lleugerament més baixos, durant el centre de la jornada la calor serà més intensa. La majoria de registres oscil·laran entre els 24 i els 29 ºC, però en zones com Ponent, la Conca de Tremp, l'interior de la vall de l'Ebre, i també a l'interior i el sud de València, hi haurà valors de 30 a 33 ºC.

Dimarts serà un dia assolellat, i tan sols s'espera algun ruixat breu i aïllat a les muntanyes de l'interior de Castelló. L'ambient es farà encara més estiuenc, amb una temperatura que continuarà pujant.

El pic de calor arribarà dimecres. A les comarques de l'interior sovintejaran els valors de temperatura màxima per sobre de la marca dels 30 ºC, si bé a Ponent es podrien fregar, o fins i tot superar, els 35 ºC.

Independentment, a partir de mitjans de setmana es tornarà a imposar la dinàmica de matins assolellats i tardes amb alguns ruixats. Sembla que continuaran afectant, preferentment, les zones de muntanya. Ara per ara no s'entreveu a l'horitzó cap tongada de pluja general.

stats