previsions 11/11/2020

La méteo: més núvols i fins i tot algunes gotes cap al final de la setmana

Els pròxims migdies seran una mica menys agradables que els de l'inici de setmana

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaCom era d'esperar avui la boira ja no s'ha aixecat en tot el dia en alguns sectors del pla de Lleida, fet que ha provocat en aquestes comarques un ambient bastant més fred que els dies anteriors. A Lleida la màxima ha estat de només 10 graus, valor idèntic al de Mollerussa i de les Borges Blanques. A prop de la costa, en canvi, algunes màximes s'han tornat a disparar per sobre dels 20 graus, destaquen els 22 graus de Girona i de la Bisbal d'Empordà o els 21 de Tortosa o Igualada.

La imatge del satèl·it Terra d'aquest matí és prou clara, la boira ressegueix i defineix bastant clarament el perfil de la vall de l'Ebre, fins i tot es pot veure que quan el satèl·lit ha fet la seva passada diària d'avui la boira encara no s'havia aixecat tampoc a la Plana de Vic ni tampoc a la Conca de Tremp.

La imatge d'aquest matí del satèl·lit Terra, amb la vall de l'Ebre ben definida

Demà i divendres seran dies més variables, i fins i tot tapats en alguns moments. Demà els núvols enterboliran el cel en molts moments, però seran més aviat poc espessos. Divendres es faran més abundants i entre la tarda de divendres i el matí de dissabte fins i tot s'arribaran a escapar alguns plugims o xàfecs poc abundants en àmbits com l'Empordà, o en altres sectors de la Costa Brava i de la costa central. Pluges ben minses en tot cas. Dissabte quedaran alguns intervals de núvols al nord-est, però en general farà sol. Aquest petit canvi de temps sí que podria provocar pluges més destacables a Menorca, i en menor mesura a l'est de Mallorca. Diumenge un altre front poc actiu podria enterbolir el cel a estones.

Acumulacions de precipitació previstes per dissabte

Als mapes a llarg termini no s'hi entreveuen girs importants en el temps. És difícil que abans del dia 20 tinguem cap canvi important que pugui fer arribar el fred o una tongada de pluges i nevades destacable. Més aviat la tendència de cara a mitjans de la setmana que ve serà una pujada de la temperatura a cotes altes, un augment del termòmetre que pot ser que no s'arribi a notar en zones més baixes.

L'augment dels núvols farà que la temperatura i la sensació tèrmica baixin una mica els dies vinents, però no hi haurà canvis de masses d'aire. Tampoc n'hi haurà ni el cap de setmana ni en l'inici de la setmana que ve, de manera que si bé els pròxims dies no se superaran els 20 graus amb tanta facilitat com en l'inici de setmana, no hi ha indicis que el fred hagi d'arribar de forma notòria com a mínim fins a final de mes.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres
stats