previsions 12/10/2020

Entre demà a la tarda i dimecres hi haurà un nou canvi de temps

L'ambient fred de nit es mantindrà durant bona part de la setmana

Oriol Rodríguez
2 min
Les Agudes des de la zona de Sant Marçal, amb els faigs que ja comencen a canviar el color de fulla

BarcelonaL'entrada d'aire fred va assolir el seu màxim ahir. Tot i això, aquesta nit la temperatura encara ha sigut una mica més baixa a les zones arrecerades del vent. Algunes de les mínimes d'avui han sigut:

  • 1 ºC a Viladrau
  • 2 ºC a Das
  • 2 ºC a Vallfogona de Balaguer
  • 7 ºC a Sort
  • 8 ºC a Banyoles
  • 8 ºC a l'Espluga de Francolí
  • 11 ºC a Vinebre
  • 12 ºC a Cabrils
  • 13 ºC a Tarragona

Precisament, l'ambient fred ha afavorit que les precipitacions que hi ha hagut al Pirineu durant les últimes hores hagin estat en forma per sobre dels 1.300 metres. S'han arribat a acumular entre 5 i 20 cm de neu nova a l'extrem nord de la serralada per sobre dels 2.000 metres.

S'espera que encara hi pugui haver algun ruixat de neu a la Vall d'Aran durant el matí. Tot i això, els núvols es trencaran i s'acabaran obrint moltes clarianes. A la resta del país avui dominarà l'ambient assolellat, amb algunes bandes de núvols alts i prims a la tarda.

La temperatura màxima serà semblant o lleugerament més alta. Voltarà entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 14 i 19 ºC al Prepirineu i entre 18 i 23 ºC a la resta del territori.

Temperatura màxima prevista per avui

La tramuntana i el mestral continuaran bufant amb força als dos extrems del país, sobretot a l'Empordà i als cims del Pirineu. Les ratxes de vent poden superar els 90 km/h durant la primera meitat de la jornada, tal com adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya.

De matinada creuarà un front poc actiu que portarà un augment dels núvols en general i algunes precipitacions febles i disperses al Pirineu i al nord de l'Empordà. En aquesta ocasió, la cota de neu pujarà fins als 2.200 o 2.300 metres. A mesura que avanci el matí s'obriran clarianes i s'acabarà imposant el sol a bona part del territori. Ara bé, a la tarda creixeran nuvolades al nord-est i hi haurà xàfecs localment acompanyats de tempesta.

Probabilitat que demà s'acumulin més de 0,5 l/m²

Aquestes precipitacions, que seran de distribució irregular, es mantindran durant bona part de dimecres entre les comarques de Girona i de l'est de Barcelona i de la Catalunya Central. A banda, també n'hi haurà de febles i intermitents al vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà dels 1.400 fins als 1.000 metres d'altitud. A l'oest i al sud quedaran al marge del canvi de temps i, de fet, dimecres serà un dia amb pocs núvols.

A partir de dijous el temps tendirà a ser més tranquil. Tot i això, en conjunt es mantindrà l'ambient fred, sobretot durant les matinades.

stats