previsions 17/09/2019

La méteo en 1 minut: més risc de xàfecs com més s'acosti el cap de setmana

Aquest dimecres tornarà a fer calor i augmentaran els ruixats de tarda

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa sensació d'estiu continua marcant el temps d'aquesta part central del mes de setembre. Avui la temperatura màxima s'ha disparat fins als 33,9 graus a Tortosa, fins als 33,8 graus al Pantà de Siurana i fins als 33 a Girona. Temperatures que des del 31 d'agost o l'1 de setembre no es produien. Aquesta tarda descarregaran xàfecs sobtats al Pirineu, sobretot al sector central de la serralada.

Temepratura màxima prevista per avui

Els dies vinents la calor anirà afluixant. No esperem una entrada d'aire fred contundent que ens porti de cop la tardor, però l'augment dels núvols i una lleugera refrescada en l'ambient faran que dels 30 graus d'avui es passi a 25, sobretot a partir de divendres. De nit el canvi de temperatura es notarà menys que al migdia. No serà un canvi de temperatura dels que evoquen al canvi d'armari, sinó més aviat una refrescada.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de divendres

Demà i dijous els ruixats de tarda apareixeran en més comarques, sobretot al Pirineu i Prepirineu, però de manera més dispersa també a la Catalunya Central, a Ponent o en punts del prelitoral. Els ruixats de tarda es repetiran dijous, també concentrats sobretot al Pirineu i Prepirineu, sense descartar-ne en altres indrets a prop de la serralada. Demà encara farà molt de sol al matí, dijous serà un dia més variable i mig ennuvolat en general.

Acumulacions de precipitació previstes per demà

Divendres no ens acabarem de desfer del temps insegur, però gairebé no plourà. El cap de setmana els models de previsió continuen fent pensar que el temps serà més inestable, sobretot dissabte. És probable que poc o molt la pluja aparegui en la majoria de comarques, però encara és aviat per precisar quines comarques poden rebre pluja més abundant i quines altres ruixats més aïllats. Diumenge probablement encara serà un dia molt insegur, i sembla que en tot cas la pluja més destacable podria continuar en algunes comarques de l'extrem nord. Tot això caldrà anar-ho concretant els dies vinents. El canvi de temps també farà augmentar el vent, però res fa pensar en un temporal com el de fa uns dies.

Probabilitat en tant per cent que dissabte se superien els 5 l/m2
stats