previsions 15/10/2020

La méteo: tempestes puntuals abans d'un cap de setmana amb migdies més càlids

A mitjans de la setmana que ve un nou gir en el temps farà marxar clarment el fred

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaAquesta tarda s'han repetit alguns ruixats localment intensos, força més puntuals que els d'ahir, com era d'esperar. Les tempestes han afectat comarques com el Moianès, la Selva, el Vallès Oriental i el Maresme. D'entre les pluges més abundants fins a dos quarts de set de la tarda destaquen els 12 l/m2 de Sant Celoni, els 10 de Montmeló, els 6 de Parets del Vallès i els 4 de Sant Hilari Sacalm. Durant el vespre els ruixats acabaran de desaparèixer.

Després de les tempestes i pedregades d'ahir a la tarda, avui ha continuat nevant al vessant nord del Pirineu. A Certascan, a la cota 2.400, des d'ahir a la tarda s'hi han acumulat 19 centímetres més de neu. Aquestes nevades continuen sent extraordinàries per ser la primera quinzena d'octubre.

Acumulacions de precipitació previstes per avui

Tant divendres com el cap de setmana el temps serà estable i predominat pel sol. Dissabte el pas d'un front farà que hi hagi estones de cel mig ennuvolat a la meitat oest, però en general farà sol. La pròxima borrasca activa cal esperar-la entre dimarts i dimecres que ve, i en aquest cas sembla que afectarà molt més clarament el Pirineu i el Prepirineu que no pas punts de la costa.

Precisament aquest canvi de temps farà que el fred marxi de manera clara a mitjans de la setmana que ve. Durant el cap de setmana seguirem parlant de nits fredes i amb temperatures matinals no gaire diferents de les d'avui, però al migdia l'ambient serà més càlid. Amb sol i poc vent, dissabte i diumenge la sensació al migdia serà molt més agradable que ahir o avui. El canvi de temps de dimarts farà marxar també el fred a les nits de manera contundent i com a mínim durant dos o tres dies. Més enllà d'aquí la incertesa en el pronòstic ja és molt gran.

Fins demà a la tarda el mestral i la tramuntana continuaran bufant amb cops de més de 50 km/h a les Terres de l'Ebre i a l'Alt Empordà. El cap de setmana el vent afluixarà clarament.

Diferència prevista entre la temperatura màxima d'avui i la de diumenge
stats