previsions 02/05/2020

La calor d'estiu marcarà el temps del cap de setmana

Avui la marinada frenarà l'ascens del termòmetre a la costa central

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui, des de Deltebre

BarcelonaAvui tornarà a ser una jornada de calor, amb una temperatura que s'enfilarà entre 1 i 3 graus més que ahir. Fins i tot se superaran els 30 ºC en punts de la vall de l'Ebre i s'hi podran acostar al litoral i prelitoral sud i al pla de Lleida. Ara bé, a diferència dels últims dos dies, al litoral central i nord s'imposarà la marinada i això frenarà l'ascens del termòmetre.

Temperatura màxima prevista per avui

Amb tot, el temps serà tranquil a la majoria de comarques, marcat pel pas d'algunes bandes de núvols poc importants. Els núvols baixos que s'han format de matinada en punts de la Catalunya Central i de l'Altiplà Central es dissiparan ràpidament. Durant la tarda creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu i hi haurà alguns ruixats, més aviat febles i aïllats, al nord de les comarques gironines.

La segona meitat del cap de setmana continuarà ben plàcida i encara més calorosa. Demà s'imposarà el sol arreu i, a diferència d'avui, no s'esperen ruixats enlloc. Tan sols hi haurà alguns núvols de tarda cap al nord. La temperatura podrà pujar una mica més a l'interior i no seria estrany trobar alguns valors de 31 o 32 ºC a l'interior de la vall de l'Ebre i al pla de Lleida. Al litoral la marinada farà feina i la temperatura quedarà més baixa, amb valors que a tot estirar fregaran els 25 ºC.

Diferència entre la temperatura màxima de demà i la d'avui

La setmana començarà sense canvis destacables. Dilluns l'ambient serà assolellat, tot i la formació d'alguns núvols baixos en punts del litoral sud. La temperatura es mantindrà a la banda alta del termòmetre i a l'interior de l'Empordà encara podria pujar una mica més.

L'ambient estiuenc es mantindrà ben bé fins divendres que ve, tot i que amb el pas dels dies la calor anirà afluixant.

Recordeu que la radiació solar d'aquesta època és com la de mitjans d'agost, de manera que si sortiu a passejar o a fer esport convé que us protegiu. Unes ulleres de sol, una gorra i la crema solar us seran d'utilitat.

stats