previsions 20/09/2020

Demà els xàfecs i les tronades guanyaran terreny en alguns sectors del territori

El temps canviant es mantindrà durant tota la setmana, amb més fresca a partir de divendres

Oriol Rodríguez
2 min
La combinació de la pluja i els raigs de sol van fer aparèixer aquest arc de Sant Martí a Llançà (l'Alt Empordà) ahir a la tarda

BarcelonaDe matinada els núvols han minvat i això ha afavorit que hagi refrescat. La temperatura mínima ha sigut entre 1 i 3 graus més baixa que la d'ahir a la majoria de comarques. Fins i tot als cims més alts del Pirineu el termòmetre ha arribat a fregar els zero graus.

Avui durant el matí hi haurà ben pocs núvols, en general. Dominarà l'ambient assolellat i el temps tranquil. Ara bé, a partir de migdia creixeran nuvolades en zones de muntanya i, al llarg de la tarda, hi haurà alguns ruixats localment acompanyats de tempesta al Pirineu, a l'Alt Empordà i a l'entorn del massís dels Ports.

La temperatura màxima serà força semblant a la d'ahir, si bé a la Costa Daurada serà més alta. Se situarà entre 21 i 26 ºC al Pirineu i a l'altiplà central i entre 25 i 30 ºC a la resta, tot i que en llocs del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre es podria arribar als 31 o 32 ºC.

La setmana començarà amb un augment de la inestabilitat. Demà de bon matí ja hi haurà bandes de núvols que fins i tot deixaran quatre gotes o algun ruixat curt en indrets de les comarques de Barcelona i de Girona. Ara bé, serà a partir de migdia quan els xàfecs guanyaran extensió i intensitat. Seran de distribució irregular i podran aparèixer en qualsevol lloc, tot i que seran menys probables a les comarques de Ponent i de les Terres de l'Ebre.

Precipitació prevista per demà

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per pluges que poden ser fortes i descarregar més de 20 l/m² en només 30 minuts a les comarques de Barcelona, de la Catalunya Central i de l'interior i sud de Girona. A banda, podran anar acompanyades de pedra i, localment, de fenòmens de temps violent.

La insolació més baixa farà que l'ambient sigui una mica menys calorós. Així doncs, la temperatura màxima baixarà un parell de graus, en conjunt.

Per dimarts s'espera una situació força semblant, dominada per la variabilitat. Al matí hi haurà moltes estones de sol, mentre que a la tarda reapareixeran els ruixats, sobretot al Pirineu i al prelitoral.

La probabilitat de xàfecs baixarà de cara a dimecres, però dijous tornarà a augmentar amb el pas d'un front que obrirà les portes a un descens marcat de la temperatura. A partir de divendres arribarà l'ambient de plena tardor i fins i tot podria nevar una mica a les cotes més altes del Pirineu.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per divendres i la d'avui
stats