previsions 26/01/2020

Les clarianes guanyaran terreny, tot i que hi haurà algun ruixat de tarda al nord-est

La setmana que ve vindrà marcada pel pas de bandes de núvols i alguns plugims al Pirineu occidental

Oriol Rodríguez
2 min
La posta de sol d'ahir, des de Sant Quintí de Mediona

BarcelonaFins a mig matí el cel es mantindrà força ennuvolat, en conjunt, també amb bancs de boira en algunes planes i fondalades ineriors. Fins i tot, s'espera algun plugim dispers a les comarques de Ponent i del Pirineu, amb una cota de neu que rondarà els 1.400 metres. A partir de llavors les clarianes aniran guanyant terreny d'oest a est i acabarà quedant una tarda variable. Tot i això, es mantindran les nuvolades al Ripollès, Osona, el Vallès Oriental, el Maresme i les comarques de l'entorn que deixaran algun ruixat local.

Precipitació prevista per avui

La temperatura màxima pujarà entre 1 i 3 ºC. S'arribarà a valors d'11 a 16 ºC al litoral, al prelitoral, a la vall de l'Ebre i a Ponent, de 6 a 11 ºC al Pirineu i de 8 a 13 ºC a la resta.

Demà serà una jornada tranquil·la. La setmana començarà amb pocs núvols i amb bancs de boira matinal a Ponent i a altres fondalades interiors. De cara a la tarda augmentaran els núvols alts i mitjans per l'oest per l'arribada d'un front poc actiu que, entre el vespre i la nit, portarà quatre gotes o algun plugim a punts de l'oest, sobretot a l'Alt Pirineu.

La temperatura serà una mica més baixa, tant de dia com de nit. Les glaçades quedaran restringides al Pirineu, bàsicament a cotes altes, però també n'hi haurà de febles en algunes fondalades i zones enclotades.

La circulació d'oest, amb el pas de bandes de núvols i alguns ruixats al Pirineu occidental serà la tònica dominant durant les properes jornades. A mitjans de setmana es notarà un augment progressiu del termòmetre. Les nits seran poc fredes, per ser finals de gener, i els migdies fins i tot seran suaus al litoral i al prelitoral.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per dijous respecte a la d'avui
stats