previsions 08/08/2020

El Servei Meteorològic avisa de perill alt per calor a les comarques de Ponent i a la Val d'Aran

Avui s'arribarà als 40 ºC de màxima en punts del pla de Lleida

Oriol Rodríguez
2 min
La sortida de sol d'avui des de Corbera de Llobregat, marcada per la presència d'alguns núvols

BarcelonaDurant la matinada han arribat núvols alts i mitjans fruit de la desfeta de les tempestes que es van formar ahir a la tarda al sistema Ibèric. Precisament, els núvols han afavorit que la temperatura mínima hagi quedat clarament més alta que la d'ahir a la majoria de comarques, fins i tot amb valors superiors als 20 ºC a l'interior:

  • 25 ºC a Barcelona
  • 23 ºC a Tarragona
  • 23 ºC al Santuari de Queralt
  • 22 ºC a Tàrrega
  • 22 ºC a Tremp
  • 21 ºC a Amposta
  • 21 ºC a Lleida
  • 21 ºC a Muntanyola
  • 20 ºC a Gandesa

El migdia d'avui serà força assolellat, si bé quedaran restes de núvols a les comarques de Girona i de Barcelona. Ara bé, durant la tarda hi tornarà a haver xàfecs i tempestes al Pirineu i al Prepirineu que, de cara al vespre, també podran afectar el nord de la Catalunya Central, de l'altiplà Central i de les comarques de Ponent. Segons adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya, aquests ruixats podrien ser localment forts al Pirineu i deixar més de 20 l/m² en només mitja hora. A banda, ja de nit, arribarà alguna gotellada o ruixat curt per l'oest.

Precipitació prevista per avui

La temperatura màxima encara pujarà una mica més. De fet, avui serà el dia més calorós d'aquesta glopada d'aire càlid que ja fa un parell de dies que ens acompanya. A la costa s'arribarà a valors de 30 a 35 ºC, i a l'interior, de 35 a 40 ºC. En aquest sentit, l'actualització de l'avís per calor del Servei Meteorològic de Catalunya mostra que el perill és alt a la Val d'Aran i a les comarques de Ponent i moderat a bona part de la resta de l'interior del país.

Avís per calor del Servei Meteorològic de Catalunya

Demà es repetirà la jugada. El matí serà tranquil, amb més sol que no pas núvols. En canvi, a la tarda hi haurà tronades al nord del país, localment fortes i acompanyades de pedra i de ratxes fortes de vent. L'ambient es mantindrà molt calorós, tot i que els termòmetres marcaran entre 1 i 3 graus menys, en general.

A partir de dilluns la temperatura tendirà a baixar lentament. Continuarà la calor, però sense ser tan intensa com aquests últims dies. A banda, es mantindrà la variabilitat, amb matins més assolellats i tardes amb algunes tronades bàsicament al Pirineu i al Prepirineu.

stats