previsions 10/10/2020

Els ruixats ja han deixat més de 30 l/m² al Baix Llobregat i al Barcelonès

Al llarg de la tarda els xàfecs guanyaran extensió i intensitat pel nord i l'est del país

Oriol Rodríguez
2 min
Ahir a la tarda es van formar potents nuvolades a la comarca d'Osona que al vespre van deixar alguns xàfecs i tempestes

BarcelonaDurant el matí i el migdia s'han produït alguns xàfecs que han estat localment intensos. Fins a dos quarts de sis de la tarda s'havien acumulat:

 • 31 l/m² a Viladecans
 • 31 l/m² a Barcelona (el Raval)
 • 22 l/m² a Cabrils
 • 21 l/m² a Canet de Mar
 • 20 l/m² a Mataró
 • 18 l/m² a Sant Pau de Segúries
 • 13 l/m² a Perafita
 • 10 l/m² a Sant Sadurní d'Anoia
 • 9 l/m² a Navata
 • 8 l/m² a Sabadell
 • 6 l/m² a Organyà

Al llarg de les hores vinents els xàfecs guanyaran terreny pel Pirineu, el Prepirineu i el sector central del prelitoral, que seran en forma de neu per sobre dels 2.200 metres, si bé la cota baixarà fins als 1.600 metres al final del dia. A mesura que avanci el vespre els ruixats s'estendran per la Catalunya Central i les comarques del Camp de Tarragona, de Barcelona i de Girona.

Precipitació prevista per avui

Les precipitacions aniran acompanyades de tempesta i localment de calamarsa. A més, tal com adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), poden ser d'intensitat forta i acumular més de 20 l/m² en només mitja hora.

De matinada encara quedaran les restes d'alguns ruixats entre el cap de Salou i el Maresme, tot i que tendiran a anar perdent força i marxaran mar endins. Amb tot, demà serà una jornada més tranquil·la. A banda del vessant nord del Pirineu i de llocs del nord de la costa central i sud de la Costa Brava, de núvols n'hi haurà pocs, en general. Ara bé, a la Vall d'Aran s'esperen nevades febles per sobre dels 1.300 metres al llarg del dia, i al sud de les comarques de Girona i a l'est de les de Barcelona hi pot haver algun ruixat curt a la tarda.

La temperatura baixarà, tant la mínima com la màxima. De dia els valors més elevats, de 20 a 23 ºC, es registraran al pla de Lleida, a la vall de l'Ebre i al Camp de Tarragona. A la resta, la majoria de termòmetres marcaran entre 15 i 20 ºC.

Diferència entre la temperatura màxima prevista per demà respecte a la d'avui

La tramuntana i el mestral bufaran amb força a l'Empordà, als cims del Pirineu, al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre, amb cops que podran superar els 90 km/h. La mar estarà alterada a la Costa Brava, on hi haurà onades de més de dos metres i mig. En aquest sentit, també hi ha avisos vigents del SMC.

Dilluns serà un dia assolellat i tranquil, tot i que encara hi haurà restes de núvols a la Vall d'Aran que deixaran algun ruixat de neu per sobre dels 1.300 metres durant el matí. Es mantindrà la tramuntana i el mestral forts als dos extrems del país. Amb tot, la matinada serà més freda a tot arreu, mentre que al migdia amb prou feines s'arribarà a valors de 20 a 22 ºC a Ponent i al sud.

stats