Societat 08/08/2019

100 víctimes mortals a les carreteres catalanes des de principis d'any

L'última és un motorista de 25 anys que va sortir d'una via local al Bages

Ara
1 min
Estat en què ha quedat la moto en un accident entre Urgell i Sepúlveda

BarcelonaLa mort d'un motorista que va patir un accident aquest dimecres i va sortir d'una via local al Bages ha elevat a 100 la xifra de víctimes a les carreteres catalanes aquest any. El motorista, un jove de 25 anys veí de Barcelona, transitava per la carretera BP-1121 en direcció a Monistrol de Montserrat quan va sortir de la via per motius que els Mossos encara estan investigant. A causa de l'accident, el jove va morir.

Al lloc dels fets s'hi van desplaçar cinc patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, una dotació dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies medicalitzades del Sistema d’Emergències Mèdiques.

La majoria de víctimes, en cap de setmana

Els motoristes són un dels col·lectius més vulnerables a les carreteres. Tant és així que des de principis d'any les víctimes que han mort mentre anaven en motocicleta, bicicleta o a peu han estat un 40% de les morts en vies interurbanes.

Els caps de setmana continuen sent els períodes que concentren una sinistralitat més alta. Entre les víctimes d'aquest juliol també hi ha hagut dos menors de 14 anys, i ha baixat lleugerament el percentatge de víctimes majors de 65 anys, tot i que continuen representant gairebé un 30% del total de morts.

stats