SOCIETAT
Societat 14/11/2011

L'aeroport d'Alguaire tem perdre els turistes russos pel retard en la posada en marxa de la duana

Els dos turoperadors russos programen els primers vols des del Prat a l'espera que el consell de ministres aprovi l'arribada de passatgers de fora de l'espai Schengen

Ara
1 min

LleidaEls dos turoperadors russos que havien d'operar amb l'aeroport de Lleida-Alguaire, Ascent Travel i Pegas Touristik, no ofereixen de moment als seus paquets turístics per anar a esquiar al Pirineu vols que connectin amb la infraestructura lleidatana, sinó que ho fan amb l'aeroport del Prat. Tot i que al juliol el Govern va assegurar que hi havia contactes per enllaçar aquests turoperadors amb Alguaire, de moment això no és així perquè encara no està en funcionament la duana que ha de permetre l'arribada de passatgers de fora de l'espai Schengen. Això no obstant, el permís ministerial que ha de permetre l'entrada en funcionament d'aquesta duana està previst que s'emeti en els propers dies.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat que confia que el ministeri d'Interior resolgui els tràmits perquè el punt fronterer de l'aeroport d'Alguaire estigui a punt el 19 de desembre, coincidint amb l'inici de la temporada d'esquí.

El que sí que de moment està confirmant la connexió amb Alguaire és el turoperador britànic Thomas Cook, amb una previsió de portar uns 16.500 anglesos durant tota la temporada d'hivern, que en qualsevol cas també anirien a esquiar majoritàriament a les pistes d'Andorra.

stats