Analitzen unes restes òssies humanes a l'abocador de Zaldibar

Dues persones van quedar enterrades sota milers de tones de residus fa sis mesos

Els equips de rescat han trobat aquest diumenge restes òssies que podrien ser humanes a l’abocador de Zaldibar (Biscaia), on el 6 de febrer van desaparèixer Joaquín Beltrán i Alberto Sololuze com a conseqüència de l’esfondrament de milers de tones de residus industrials.

La zona de l’abocador en la qual s’han trobat les restes ha sigut acordonada i s’han paralitzat els treballs de recerca, mentre la policia científica determina si poden pertànyer a un dels desapareguts, segons han informat a Efe fonts del departament de Seguretat del govern basc.

Alberto Sololuze i Joaquín Beltrán van quedar sepultats sota les runes de l’abocador fa més de sis mesos, i des d’aleshores els equips de recerca treballen a la zona. El jutjat d’instrucció número 1 de Durango va decretar, el passat 23 de juliol, la llibertat provisional amb mesures cautelars per als tres responsables de l’empresa propietària de l’abocador, que segueixen en situació d’investigats i han de comparèixer davant l’autoritat judicial un cop al mes.

Es tracta del propietari de la instal·lació i de l’empresa que gestiona el servei, Verter Recycling, José Ignacio Barinaga, així com de l’administradora única, responsable legal i neboda de Barinaga, Arrate Bilbao, i l’enginyer tècnic de l’abocador, Juan Etxebarria, que havien sigut detinguts dos dies abans per l’Ertzaintza.