El Barça - Madrid, amb el metro al 50%

El departament de Treball ha dictat que durant les hores prèvies i posteriors al partit circulin com a mínim un de cada dos metros

Nova convocatòria de vaga parcial al metro a Barcelona. Aquest cop, coincidint amb la celebració, aquest dissabte, del  partit de futbol entre el Barça i el Madrid. Després  de les aturades convocades durant el Mobile World Congress, els sindicats del suburbà tornen a cridar a la mobilització per denunciar el "bloqueig" de la negociació del nou conveni col·lectiu. Es preveuen aturades de 10:30 a 13:30 i de 18:30 a les 23 h. Aquesta segona, per tant, és la que afectarà els aficionats que vulguin arribar o sortir del Camp Nou en metro.

El departament de Treball ha dictat, aquest divendres, uns serveis mínims del 50% per a l'aturada que coincideix amb el partit. La conselleria ha assenyalat en un comunicat que ha dictat el funcionament del 20% del servei des de l'inici de la vaga fins a les 18.30 hores i, a partir d'aquesta hora, del 50% fins al final de la jornada, per evitar aglomeracions en les hores pròximes a l'inici del partit, que arrencarà a les 20.30 hores.

Això comportarà, segons Transports Metropolitans de Barcelona, que entre les 10.30 i les 13 h els intervals a la xarxa de metro siguin de 29 a 38 minuts, segons la línia, mentre que de 18.30 a 23 h seran de 8-9 minuts a les línies 3 i 5, de 14-17 minuts a les línies 1, 2, 4, 9 Sud i 11, i de 23 minuts a la L9 Nord. TMB adverteix que aquesta oferta serà "insuficient" per absorbir la demanda normal en les dues franges d'afectació, en què els dissabtes se solen registrar uns 355.000 viatges en metro (123.000 de 10.30 a 13 h i 232.000 de 18.30 a 23 h) i recomana buscar mitjans alternatius de desplaçament.

Els treballadors del metro demanen augments salarials per als pròxims anys i garanties de contractació indefinida per als empleats que només treballen a l'estiu. TMB apunta que el principal problema radica en la retribució, L'empresa defensa que ha proposat increments salarials que representen un 3,28% en còmput acumulat fins al 2018 i que les demandes de la part social "pugen al 7,56% i se situen clarament fora del que marca la llei per al 2016 (màxim 1%)". Els sindicats ja han advertit que si no hi ha acord, reprendran les mobilitzacions la setmana del 25 d'abril.

Mesures de seguretat

Durant el partit hi haurà també condicions especials de seguretat pel nivell 4 d'alerta antiterrorista com ja ha passat en els últims partits de competició europea. Del paquet de mesures, destaca que l'estadi obrirà dues hores abans i que per accedir al recinte serà " imprescindible" presentar l'entrada o el carnet de soci i l'abonament.

Tampoc es podran dur bosses grans, maletes, motxilles i ronyoneres, i es faran escorcolls exhaustius. I que els vehicles que accedeixin al recinte, a banda de dur l'acreditació, també serà imprescindible que els ocupants portin la seva corresponent acreditació.