Barcelona desobeirà: l'Ajuntament aprova seguir aplicant la llei antidesnonaments

L'alcaldessa Ada Colau titlla de mostra "d'arrogància i d'irresponsabilitat" la decisió del govern espanyol de recórrer-la al Tribunal Constitucional

"Com a Ajuntament denunciarem l'atreviment i l'arrogància i irresponsabilitat d'un govern espanyol en funcions de portar al Tribunal Constitucional una llei aprovada per unanimitat pel Parlament i amb un ampli suport social". L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat aquest divendres la seva indignació per la decisió del govern del PP de portar al TC determinats articles de la llei 24/2015 o d' emergència habitacional (coneguda popularment com la llei contra els desnonaments).

El ple de l'Ajuntament, de fet, ha aprovat aquest divendres, a instàncies d'ERC, una proposició per mantenir aquesta llei amb independència del que decidís fer el govern espanyol. I, només uns minuts després, s'ha confirmat que l'Estat recorria la llei. La proposició de desobediència s'ha aprovat amb els vots de tots els grups menys PP i Ciutadans.

El text aprovat també també insta el nou govern espanyol que, un cop constituït, retiri el recurs presentat i "deixi a les institucions catalanes exercir la seva sobirania".