Barcelona vol una normativa turística més estricta i presentarà al·legacions al reglament de la Generalitat

El regidor Agustí Colom considera que es perd una oportunitat per afrontar "de forma decidida" el fenomen dels habitatges d'ús turístic

L' Ajuntament de Barcelona presentarà al·legacions al reglament de turisme de la Generalitat que emana de la llei de turisme. "Perdem una oportunitat per afrontar de manera decidida el fenomen dels habitatges d'ús turístic", ha assegurat el regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, segons recull l'ACN. Ha considerat que, per fer-ho, cal canviar el "plantejament" de la normativa i s'ha queixat que retira atribucions als ajuntaments. Especialment, al de Barcelona. Colom ha explicat que el reglament no els dóna espai per a la "potestat normativa", cosa que impedeix "singularitzar" la realitat de cada municipi.

Colom ha destacat que la manca de regulació dels habitatges d'ús turístic provoca "serioses afectacions" a la convivència i a la competència deslleial. A més, considera que deixa la porta oberta a una "manca de prestacions que no afavoreixen el turisme de qualitat", com pot ser en qüestions de neteja o seguretat. El regidor de Turisme ha valorat elements de la normativa com el de la "reiteració", del qual ha criticat que permeti el lloguer d'un establiment d'ús turístic durant un dia sense que es vegi afectat pel reglament. "Genera un problema seriós de control", ha apuntat. L'Ajuntament entén que és una "activitat econòmica" i que s'hauria d'eliminar aquest element de reiteració. 

Una normativa més estricta

Les discrepàncies de Colom s'han centrat sobretot en la retirada d'atribucions als ajuntaments, fet que no permet "singularitzar" cada municipi amb les seves circumstàncies concretes. "No és la mateixa la realitat de Barcelona que la d'un poble de muntanya o les ciutats del seu voltant", ha remarcat, i ha afegit que la "capacitat normativa" per a cada ajuntament permetria "modular" la llei a cada municipi. També ha criticat que en el reglament s'hagi modificat el règim de concessió: "Elimina la necessitat que sigui l'ajuntament qui doni llicències i l'inclou dins el règim de comunicat administratiu". "Caldria modificar la llei", ha subratllat.