Publicitat
Publicitat

Carteristes de Barcelona expliquen a la BBC que es desplaçaran a Londres per als Jocs

"Ho portem a la sang", relata un dels tres lladres entrevistats. Asseguren que en tenen prou amb un segon per endur-se una cartera

Davant l'evidència que els Jocs Olímpics de Londres seran una crida per a bandes organitzades de lladres, un equip de periodistes de la BBC s'ha desplaçat a Barcelona per parlar amb un grup de carteristes i saber com 'treballen'. Els tres carteristes romanesos que han atès els periodistes, que formen part d'una xarxa de cinquanta persones, confirmen a la cadena britànica que tenen intenció de desplaçar-se a Londres i que, de fet, ja estan estudiant el terreny des de la distància.

Els carteristes, a més, donen detalls sobre el seu 'modus operandi'. Un d'ells, en Danny, explica que es dedica a robar des que té set anys." Ho porto a la sang , és tot el que sé . Això és el que fem i ho fem bé" , assegura. Jhonny, un altre dels carteristes, explica que ell es dedica a distreure els turistes, que els fa trucs de màgia i que amb "només un segon" en tenen prou per endur-se el seu telèfon o la seva cartera i "arruïnar-li les vacances". "Un segon és suficient", remarquen a l'hora de destacar el rendiment de la seva feina.

També expliquen que hi ha molts carteristes "enganxats a les drogues o que es gasten els diners al casino" i que ells, en canvi, tenen regles estrictes: res d'alcohol i evitar sempre les escenes, és a dir, els atracaments. Relaten que moltes de les càmeres, telèfons i ordinadors que roben els envien a vendre a Romania, al mercat negre, i que en una sola setmana poden guanyar 5.000 euros.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de