Catalunya acollirà 250 refugiats a mitjans d'abril

Oriol Amorós assegura que es podrien mobilitzar 1.800 places més d'acollida en dos o tres mesos

Catalunya comptarà a mitjans d'abril amb 250 refugiats, que disposaran d'equipament residencial i un acompanyament d'inserció, segons ha explicat el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, a una entrevista a Europa Press.

"Si fos necessari, podríem mobilitzar en dos o tres mesos 1.800 places més d' acollida", ha afirmat Amorós, i ha afegit que es podria arribar a les 4.500 en un any,  tal com va proposar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una carta al comissari europeu d'immigració, Dimitris Avrampoulos.

Sobre la carta, Amorós ha afirmat que no hi ha hagut resposta directa. "La resposta que sí que hem conegut, de manera molt encesa, és la de l' Estat espanyol, que ens sembla que no guarda proporció i connexió amb la realitat que s'està vivint", ha defensat.

Amorós ha afirmat que la proposta de Puigdemont s'inscriu en les quantitats amb què el Govern es va comprometre al setembre, de 19.000 persones en dos anys: "Catalunya vol tenir un paper de compromís i estem disposats a acollir-ne més, si cal", ha apuntat.

D'entre el total de 250 refugiats que acollirà Catalunya a finals d'abril, 90 estaran ubicats a la Casa Bloc. D'aquests, 30 d'ells es troben ja a Barcelona i estan a càrrec de la Creu Roja.

 

Més continguts de