Societat 06/04/2012

Centenars de lleidatans participen en el viacrucis fins a la Seu Vella

La processó ha sortit de l'església de Sant Martí amb la Creu del Crist Crucificat, amb els portants de Sant Llorenç i el pas de la Pietat de Jaume I El Conqueridor

Acn
1 min

LleidaLleida viu aquest Divendres Sant un dels dies més intensos de la litúrgia de la Setmana Santa. Aquest matí, aprofitant el sol que ha lluït a primera hora però que cap al migdia ha deixat pas a la pluja, ha tingut lloc el viacrucis, que surt de l'església de Sant Martí i arriba fins a la Seu Vella. Centenars de lleidatans han participant en aquesta processó, acompanyant el Crist Crucificat amb els portants de Sant Llorenç i el pas de la Pietat amb la Confraria de l'Associació de Veïns de Jaume I El Conqueridor, que ha estat portat a espatlles per dones. El viacrucis és el record del Camí de la Creu, del camí del calvari, amb els 14 moments d'aquest camí fins a la mort i sepultura de Jesús. La Confraria de Natzarens del Sant Crucifix també participa en aquesta processó. A la Seu s'ha procedit a l'adoració de la Creu, amb el bisbe Joan Piris.

Aquesta tarda, si el temps ho permet, està previst que els Armats de la Sang desfilin pels carrers de Lleida, fent el mateix recorregut que farà la processó del Sant Enterrament al vespre, si no plou. També hi haurà l'Ofici de la Passió del Senyor a la Catedral Nova i es farà la representació de La Passió de Lleida, a càrrec de l'Agrupació Teatral TOAR, a la parròquia de Nostra Senyora del Carme. A les nou de la nit, tindrà lloc la Solemne Processó del Sant Enterrament, precedida pels Armats de la Sang, que sortiran un quart d'hora abans.

stats