Societat 09/05/2013

Una campanya a Change.org reclama la paralització de la llei aragonesa que converteix el català en LAPAO

La petició està dirigida directament a la presidenta del govern aragonès, Luisa Fernanada Rudi Úbeda, a qui es recrimina que la llei "no atén a criteris científics, sinó polítics". Ja té més de 2.500 adhesions

Ara
1 min
Campanya a change.org per paralitzar la llei aragonesa que converteix el català en LAPAO

BarcelonaUna campanya a través de la plataforma Change.org demana que es paralitzi la nova llei de llengües aprovada aquest dijous al Parlament aragonès, segons la qual el català de la Franja passa a anomenar-se llengua aragonesa pròpia de l'àrea oriental (LAPAO) i l'aragonès rep la denominació de llengua aragonesa pròpia de les àrees pirinenca i prepirinenca (LAPAPYP). La llei ha sigut aprovada amb els vots del PP i el Partit Aragonès (PAR).

La petició, que ja té més de 2.500 adhesions, està dirigida directament a la presidenta del govern aragonès, Luisa Fernanada Rudi Úbeda, a qui es recrimina que la llei "no atén a criteris científics sinó polítics". La carta lamenta que la nova normativa "porta a una situació absurda", i remarca que "les llengües oficials de l'Aragó, com així les defineix la llei 10/2009, són el castellà, el català i l'aragonès, sense necessitat de noves denominacions".

stats