El Circuit Festival tanca la vuitena edició amb més de 71.000 assistents

L'esdeveniment ha suposat una injecció de més de 150 milions d'euros per la ciutat de Barcelona i rodalia

 

La vuitena edició del Circuit Festival ha aplegat més de 71.000 assistents, un 80% dels quals són estrangers de més de 70 països. Enguany s'ha registrat una afluència més elevada de públic provinent de països on l'homosexualitat està poc tolerada, com ara Rússia, la Xina, l'Índia o alguns països àrabs.

El programa del festival ha comptat amb més de 25 festes, una vintena d'activitats diürnes relacionades amb la cultura, l'art o els esports en clau del col·lectiu de lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals (LGTBI) i 70 artistes internacionals. El 2016 el festival tindrà noves subseus. De l'11 al 16 de maig se celebrarà el Circuit Maspalomas, del 3 al 14 d'agost a Barcelona i del 17 al 21 d'agost a Eivissa.

Un festival consolidat

L'edició del 2015 del festival ha suposat la consolidació de l'apartat diürn i cultural del certamen, que ha registrat el seguiment més alt de la seva història. A més, segons informa l'organització, el festival es perfila com un "nexe de comunicació entre les entitats que treballen amb el col·lectiu LGTBI i el gran públic".

L'esdeveniment ha suposat una injecció de més de 150 milions d'euros per a la ciutat de Barcelona i la rodalia i "s'ha convertit en un important motor econòmic per a la capital catalana durant la primera quinzena d'agost", segons informa el festival en un comunicat. A més, asseguren que el Circuit compleix una funció social important, ja que per a molts dels assistents representa una oportunitat per "fer-se visibles o ampliar la seva xarxa d'amistats en un entorn tolerant i obert".

Més continguts de