Publicitat
Publicitat

Els veïns de Ciutat Vella demanen set anys de presó per a Millet i Montull

Exigeixen, també, sis mesos de presó per a l'exregidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado. També demanen que no pugui ocupar un càrrec públic durant set anys

La defensa dels veïns de Ciutat Vella considera que els exresponsables del Palau d e la Música Fèlix Millet i Jordi Montull van incórrer en un delicte continuat d'apropiació indeguda en el cas de l'hotel del Palau, per la qual cosa demanen penes de presó que sumen set anys per a cadascun. Així consta a l'escrit presentat per la representació legal de l'Associació de Veïns en Defensa de la Barcelona Vella davant el Jutjat d'Instrucció número 10 de Barcelona, que instrueix la causa de l'hotel del Palau de la Música.

Està imputada l'antiga cúpula de la regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona en les persones de l'exquart tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme Ramon García-Bragado, l'exgerent d'Urbanisme de Barcelona Ramon Massaguer i l'exdirector jurídic d'Urbanisme i Infraestructures del sector d'Urbanisme del consistori Enric Lambies.

Per a aquests, els veïns demanen la pena de sis mesos de presó per a Ramon García-Bragado per un delicte de tràfic d'influències per funcionari públic i inhabilitació per a l'ocupació d'un càrrec públic durant set anys per prevaricació.

Tres anys de presó reclamen per a Ramon Massaguer i quatre més per a Enric Lambies per un delicte d'oferta de falsedat en document públic i inhabilitació per a un càrrec públic durant set anys per presumpta prevaricació per al primer.

Els veïns demanen les penes de presó més elevades -set anys- per a Millet i Montull, als quals exigeixen, a més, una multa de 3,6 milions d'euros al primer i de 901.214 al segon, per un delicte de tràfic d'influències i un altre d'oferta de realitzar tràfic d'influències.

A l'escrit de la representació legal dels veïns de Ciutat Vella, es reclama que Millet i Montull, conjuntament, tornin 900.000 euros en concepte de responsabilitat civil a la Fundació privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana.

Aquesta xifra correspondria a les quantitats que, segons els veïns, tots dos exresponsables del Palau de la Música es van apropiar de forma indeguda. "Aquesta quantitat haurà de ser distribuïda amb la Generalitat de Catalunya a la vista del resultat de la pràctica de les diligències sol·licitades prèviament", considera l'escrit dels veïns.

Els 900.000 euros corresponen a la comissió que, suposadament, Millet i Montull van rebre del constructor hoteler Manuel Valderrama per afavorir la construcció d'un hotel en un edifici situat davant del Palau. Un percentatge d'aquests 900.000 euros podria correspondre al Govern, encara que l'executiu d'Artur Mas ha renunciat a exercir l'acusació particular per reclamar-la.

Aquesta causa deriva d'una querella de la Fiscalia, que acusa Millet i Montull i la cúpula d'Urbanisme de Barcelona de facilitar la tramitació urbanística de l'hotel de luxe, que no va arribar a construir-se, i ocultar una operació especulativa que beneficiava un particular.

L'operació va ser impulsada per Millet i Montull, que, segons la jutge, van aprofitar la seva ascendència social com a responsables del Palau per aconseguir la requalificació urbanística necessària per construir l'hotel de luxe.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de