Colau cessa una consellera de districte per "no complir" amb la feina

Huma Jamshed havia estat escollida consellera portaveu de Ciutat Vella a través d'un procés de primàries i defensa que Barcelona en Comú no l'ha deixat treballar

Decisió polèmica al govern de Barcelona en Comú. Concretament, a Ciutat Vella. L'equip del districte ha fet pública a través del  seu perfil de Facebook la decisió de destituir la consellera portaveu Huma Jamshed, que havia estat escollida per a aquest càrrec a través d'un procés de primàries i que, de fet, va ser la candidata de tots els districtes que va aconseguir més suports (un total de 504 vots). Barcelona en Comú ha pres la decisió de destituir-la en considerar que "no estava complint de manera adequada amb la seva feina" i el grup municipal constata que havia perdut la "confiança política" de la resta de consellers.

La tasca de  Jamshed –d'origen pakistanès– al districte, com remarquen fonts coneixedores, s'havia centrat especialment en tot allò referit a la comunitat pakistanesa, però sense assumir el volum de feina que, remarquen, implicaria la seva dedicació completa al càrrec. Per això, des del grup municipal lamenten que s'estava carregant de feina extra altres companys de formació i, atenent a la situació de minoria de Barcelona en Comú, s'ha pres la decisió de destituir-la.

Jamshed, en canvi, ha explicat a aquest diari que el que ha passat és que els seus companys de confluència al districte no l'han deixat treballar, perquè, diu, preferien que algú altre " més afí a la regidora Gala Pin" ocupés el càrrec. "M'han deixat sola, no m'han deixat fer res", defensa. Jamshed havia estat, abans de militar a BComú, a l'òrbita del PSC i va donar suport a Laia Bonet a les primàries que van designar Jaume Collboni com a cap de files socialista a Barcelona. 

Segons han explicat des de Barcelona en Comú, després d'intentar buscar una solució a aquesta problemàtica, es va decidir sotmetre a votació el cessament de Jamshed a l'assemblea de Ciutat Vella. "Els barris són un eix central de Bcomú, i en especial, Ciutat Vella és un districte enormement complex que requereix moltíssima dedicació", exposa la confluència en el comunicat que ha fet públic. Després de la polèmica generada per l'anunci de la destitució,  la confluència ha emès un comunicat en el que defensa que la decisió l'ha pres l'assemblea local i que aquests ens són els reposables de fer la "fiscalització" de la tasca dels seus membres. La direcció de Barcelona En Comú, d'altra banda, "ratifica i respecta les decisions preses democràticament per les assemblees".

Jamshed és fundadora i presidenta de l'Associació Cultural Educativa i Social Operativa de Dones Pakistaneses (ACESOP), que treballa per millorar la qualitat de vida de les dones pakistaneses i es va presentar a les primàries que la van ratificar com a consellera amb la motivació de "donar veu al col·lectiu immigrant de la ciutat".

Més continguts de