Colau es compromet a facilitar la liberalització del sector funerari

L'Ajuntament modificarà l'ordenança per permetre l'entrada de més empreses en aquest àmbit

Morir-se a Barcelona pot costar més del doble que fer-ho en altres ciutats de l'Estat. La falta d'una liberalització real del sector funerari, com va denunciar aquest diari, dificulta la competència, i això es tradueix en preus més elevats. La síndica de la ciutat, Maria Assumpció Vilà va instar l'Ajuntament a assumir responsabilitats i avançar cap a aquesta liberalització, sobretot tenint en compte que l'ordenança municipal no s'ajusta a la llei catalana i manté limitacions, com l'obligació de tenir un tanatori propi per poder operar a la ciutat. Vilà ha reiterat en el ple d'avui aquesta petició a l'equip de govern i ha rebut la resposta positiva del primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, que ha manifestat la intenció de Barcelona en Comú de modificar aquesta ordenança.

"Estem treballant en l'actualització de l'ordenança de serveis funeraris per evitar les traves actuals a les petites funeràries", ha assegurat Pisarello. "Ens estem ocupant de l'assumpte, però ens hem trobat limitacions", ha puntualitzat en referència a la directiva europea que regula al sector i al fet que el consistori té només el 15% de l'empresa Serveis Funeraris de Barcelona.

Vilà ha presentat avui el que és el seu últim informe del mandat, ja que actualment la ciutat té en marxa el procés de designació del nou defensor dels barcelonins. Fins ara, a més de la de Vilà, s'han presentat dues candidatures més per a aquest càrrec: la de qui va ser gerent de Qualitat de Vida durant el govern de Xavier Trias, Àngel Miret, i la del doctor en dret David Bondia, que ha oficialitzat avui mateix que s'afegeix a la cursa . El procés de presentació de candidatures es tanca el 15 de març i es pot seguir en aquesta pàgina web.

En el plenari d'aquest divendres, Vilà ha defensat la seva independència política" –ha coincidit amb governs municipals de tres colors diferents–, i Pisarello ha assegurat que el seu govern ha estat "molt orgullós" de tenir una síndica dona.