Societat 06/06/2013

Deu anys de presó per a un pastor evangelista que va abusar d'una nena de 12 anys

L'home coneixia la nena de la parròquia i li va fer creure que eren parella

Acn
2 min

BarcelonaUn pastor evangelista d'una parròquia de Barcelona ha sigut condemnat a deu anys de presó per abusar sexualment d'una nena de 12 anys durant diversos mesos.

L'home, casat, la va convèncer per anar a casa seva quan estava sol i va mantenir-hi relacions sexuals consentides fent-li creure que eren parella. El condemnat, d'origen dominicà, no es podrà apropar a la nena durant 12 anys, li haurà de pagar 4.000 euros i estarà en llibertat vigilada durant cinc anys un cop complerta la pena de presó.

Segons considera provat l'Audiència de Barcelona, el pastor coneixia la nena des de l'any 2008 perquè era el pastor de l'Església de Déu de la Profecia, on mantenia contacte directe amb les famílies i grups de joves, a més d'anar en ocasions als seus domicilis. L'acusat i la menor mantenien contacte a través de correu electrònic, telèfon i xarxes socials des que es van conèixer.

L'abril del 2012, el pastor va dir a la nena a través de Facebook que era molt guapa i que li agradava i li va proposar que anés a casa seva. La nena hi va accedir i va anar al migdia del dia de Sant Jordi a casa de l'acusat, que estava sol. Van seure al sofà i l'acusat va fer un petó a la boca de la nena. Li va proposar que anessin al dormitori, cosa a la qual la nena es va negar perquè sospitava que era per mantenir relacions sexuals. L'home ho va acceptar i la nena va marxar del pis.

Però des d'aleshores fins al juny del 2012 tots dos es van trobar diverses vegades al pis del pastor evangelista entre les 2 i les 4 de la tarda. En almenys quatre ocasions van mantenir relacions sexuals amb penetració per via vaginal, amb el consentiment de la menor, que creia que eren parella.

El 17 de juny la mare de la menor va conèixer els fets i va denunciar el cas als Mossos d'Esquadra. Llavors la relació entre tots dos es va acabar i des d'aleshores el pastor evangelista és a presó provisional.

stats